Vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika

VOORBEREIDING VAN VRIJWILLIGERSWERK

Ga jij vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika doen? De landen in Zuid-Amerika zijn prachtig, kennen mooie naturen en culturen, maar helaas ook veel armoede. Om ervoor te zorgen dat jij alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt en écht iets betekent voor de bevolking van het land waar jij heen gaat, hebben wij een training ontwikkeld. Tijdens deze leerzame, leuke en interactieve training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Hoe ga jij om met armoede?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet je die in?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?

Op deze dag zijn er ook altijd oud-vrijwilligers aanwezig die graag al jouw vragen beantwoorden!
Na jouw reis nodigen wij jou uit voor de terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers, maar bekijken we ook hoe je je vanuit Nederland kunt blijven inzetten voor je project in Zuid-Amerika en hoe je betrokken kunt blijven.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving zamelde ik €900 in. In een Zuid-Amerikaans land kan je hier enorm veel mee en heb ik dus echt een bijdrage kunnen leveren.’

Oud-vrijwilliger: ‘Fijn dat er een dag is waar je al je vragen kunt stellen en in contact kunt komen met vrijwilligers die net als jij een spannend avontuur tegemoet gaan!’


PROJECTEN IN ZUID-AMERIKA

In Zuid-Amerika zitten veel projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk aanbieden. Je kunt hun allemaal vinden op ons online community Hét Vrijwilligersnetwerk. Deze community hebben wij opgericht voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. Je kunt hier ook in contact komen met vrijwilligers en voor elk land zijn er ‘Landen Experts’ die al jouw vragen kunnen beantwoorden en jou voorzien van basisinformatie over het land waar jij heen gaat. De volgende landen kan je er vinden:


STICHTING MUSES 

Na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland hebben Jurrien Mammen en Romy Schagen in 2007 stichting Muses opgericht. Zij weten hoe belangrijk een goede voorbereiding is en trainen daarom jaarlijks honderden vrijwilligers. Hun doel is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten.