Vrijwilligerswerk in Venezuela

VOORBEREIDING OP VRIJWILLIGERSWERK

Ga jij naar Venezuela om vrijwilligerswerk te doen? Volg bij stichting Muses een training zodat jij goed voorbereid op reis gaat en écht iets kunt betekenen voor het project en de bevolking. Tijdens deze leuke, interactieve en leerzame dag komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Hoe ga jij om met armoede?
  • Wat weet jij al over de cultuur van Venezuela?

Na jouw reis ben je welkom op onze terugkomdag waar jij jouw ervaringen met vrijwilligerswerk in Venezuela kunt delen. Ook bekijken we samen hoe je vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij ontwikkelingssamenwerking en jouw project in Venezuela.

Oud-vrijwilliger: ‘Ik had van te voren nog helemaal niet nagedacht bij fondsenwerving. Dankzij de gemakkelijke tips heb ik toch 800 euro ingezameld en heel veel kunnen betekenen voor mijn project.’

Oud-vrijwilliger: ‘Voor de training had ik nog enorm veel vragen over vrijwilligerswerk in Venezuela. Na de dag waren al mijn vragen beantwoord en kan ik nu rustig en zelfverzekerd op reis gaan!’


KOM IN CONTACT MET VRIJWILLIGERS

Stichting Muses heeft een online community opgericht voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. Op deze community kan je in contact komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Venezuela aanbieden, maar ook met vrijwilligers en oud-vrijwilligers. Deze oud-vrijwilligers beantwoorden graag al jouw vragen en geven jou graag wat tips mee!


STICHTING MUSES 

In 2007 is stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland kwamen zij erachter hoe belangrijk een goede voorbereiding is als je echt wat duurzaams wilt achterlaten in het land waar je heen gaat. Jaarlijks trainen zij nu honderden vrijwilligers en vergroten zij de impact van vrijwilligers wereldwijd.