Vrijwilligerswerk in Togo

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK IN TOGO 

Ga jij vrijwilligerswerk in Togo doen? Een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk is van belang! Stichting Muses kan jou hierin ondersteunen. Wij bieden namelijk trainingen aan om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op reis gaat en alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt. Een aantal onderwerpen tijdens de training zijn:

  • Welke rol neem jij als vrijwilligers op je?
  • Wat zijn jou kwaliteiten en hoe zet jij die in op jouw project in Togo?
  • Hoe kan je je voorbereiden op cultuurverschillen en de cultuurshock?
  • Hoe zamel je van te voren geld in en besteed je dit vervolgens duurzaam?
  • Wat zou jij doen in veel voorkomende situaties?

De training is leerzaam, interactief, maar vooral ook erg leuk. Na jouw reis zien wij jou graag terug op onze Terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en onderzoeken wij samen hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij ontwikkelingssamenwerking.

Oud-vrijwilliger: ‘Voor mij was het erg handig om een aantal ideeën mee te krijgen wat je kunt doen wanneer je het even helemaal niet meer ziet zitten op je project in Togo.  Het is toch fijn om te weten wat je dan kunt doen om je weer goed te voelen!’

Oud-vrijwilliger: ‘Ik vond het vooral erg leuk om naar te presentatie van de oud-vrijwilligers te luisteren en horen hoe zij hun vrijwilligerswerk hebben ervaren. Ook handig dat ik meteen al mijn vragen die dag kon stellen!’

CONTACT MET PROJECTEN

Stichting Muses heeft een online community opgericht waar jij in contact kunt komen met projecten en reisorganisatie’s die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Ontmoet hier ook oud-vrijwilligers of reisgenoten!
Op het platform kan jij al je vragen stellen aan vrijwilligers die vrijwilligerswerk in Togo hebben gedaan en zij zullen hier al hun ervaringen en tips met jou delen.

STICHTING MUSES 

Stichting Muses is in 2007 opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in Guatemala. Jaarlijks traint de stichting honderden vrijwilligers met als doel om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten!