Vrijwilligerswerk in Tanzania

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK IN TANZANIA

Ga jij vrijwilligerswerk in Tanzania doen? Stichting Muses helpt jou bij de voorbereidingen zodat jij echt alles uit jouw reis kunt halen en daadwerkelijk iets gaat betekenen voor jouw project. Wij bieden jou een interactieve en leuke trainingsdag aan voordat je op reis gaat. Eenmaal terug ben jij welkom op onze terugkomdagen. Hier kan jij jouw ervaringen delen en onderzoeken we samen hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project.
Bij de voorbereiding trainingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
  • Welke kwaliteiten bezit jij?
  • Hoe ga jij om met veel voorkomende situaties in Tanzania?
  • Welke cultuurverschillen zijn er tussen Nederland en Tanzania?
  • Hoe kan jij van te voren geld in zamelen voor jouw project?
  • Hoe besteed jij jouw donaties op een duurzame manier?

Oud-vrijwilliger: ‘Ik had er van te voren helemaal niet bij nagedacht om van te voren geld in te zamelen voor mijn project in Tanzania. Achteraf gezien ben ik hier enorm blij mee, want mijn project had helemaal niets toen ik aan kwam. Met het ingezamelde geld heb ik enorm veel kunnen doen!

 

 

IN CONTACT KOMEN MET PROJECTEN EN VRIJWILLIGERS

Stichting Muses heeft voor jou een online community opgericht waar jij in contact kunt komen met vrijwilligers en projecten in Tanzania. Wij zijn geen reisorganisatie, maar bieden reisorganisatie’s en kleinschalige projecten graag de mogelijkheid om zichzelf hierop te promoten.
Ook vind je op het platform informatie over Tanzania en kan jij al jouw vragen stellen aan onze ‘Tanzania experts’.

 

 

STICHTING MUSES 

Stichting Muses is in 2006 opgericht met als doel om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Wij bieden trainingen voor iedereen die vrijwilligerswerk gaat doen. Wij willen hiermee bewerkstelligen dat vrijwilligers een geweldige ervaring tegemoet gaan en dat zij op een duurzame manier iets kunnen achterlaten voor de lokale bevolking.