Vrijwilligerswerk in Suriname

VRIJWILLIGERSWERK IN SURINAME, DE VOORBEREIDINGEN

Ga jij vrijwilligerswerk in Suriname doen? Stichting Muses heeft als doel om de impact van vrijwilligerswerk wereldwijd te vergroten. Daarom bieden wij jou een training aan zodat jij alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt en écht iets kunt beteken voor jouw project.
Tijdens deze leuke, interactieve en leerzame trainingsdag, komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij op je als vrijwilliger in Suriname?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?
  • Wat weet jij over de cultuur van Suriname?

Op deze trainingsdag zijn er ook altijd oud-vrijwilligers aanwezig die al jouw vragen graag beantwoorden!
Na jouw reis ben jij welkom op onze terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen, maar bekijken we ook hoe je vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij ontwikkelingssamenwerking.

Oud-vrijwilliger: ‘Ik ga een stuk zelfverzekerder op reis, omdat ik antwoord heb gekregen op al mijn vragen en nu ook weet wat ik precies kan betekenen voor mijn project.’


PROJECTEN EN VRIJWILLIGERS IN SURINAME

Stichting Muses heeft een online community opgericht waar jij in contact kunt komen met vrijwilligers, maar ook met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Ook zitter er op dit platform oud-vrijwilligers die al in Suriname zijn geweest en heel graag al jouw vragen beantwoorden.


OPRICHTING VAN STICHTING MUSES 

Jurrien Mammen en Romy Schagen hebben na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in 2007 stichting Muses opgericht. Dankzij hun ervaringen weten zij hoe belangrijk een goede voorbereiding is en trainen daarom jaarlijks honderden vrijwilligers.