Vrijwilligerswerk in Senegal

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK SENEGAL

Ga jij vrijwilligerswerk in Senegal doen? Stichting Muses helpt jou bij de voorbereidingen! Wij bieden jou een leerzame, interactieve, maar vooral ook leuke training aan. Tijdens de voorbereiding trainingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in op jouw project?
  • Hoe kan je fondsen werven voor jouw project in Senegal?
  • Hoe besteed je je donaties op een duurzame manier?
  • Hoe kan je je voorbereiden op cultuurverschillen en de cultuurshock?

Eenmaal terug van je reis ben je ook welkom op onze terugkomdagen. Hier kan jij je ervaringen delen met oud-vrijwilligers, jou opgedane kennis overdragen aan nieuwe vrijwilligers en onderzoeken hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving heb ik €1200 ingezameld! Op mijn project was er niets, dus met de donaties kon ik o.a. lesmaterialen kopen en heb ik de kinderen een dagje mee uit genomen.’

Oud-vrijwilliger: ‘Ik was enorm zenuwachtig voor mijn reis, maar gelukkig ontmoette ik tijdens de training een reisgenoot!’

KOM IN CONTACT MET PROJECTEN

Stichting Muses heeft een online community opgericht waar jij in contact kunt komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Op dit platform hebben wij ook oud-vrijwilligers aangesteld als ‘expert’ die al jouw vragen kunnen beantwoorden en tips kunnen geven over bijvoorbeeld highlights/veiligheid/cultuur.

STICHTING MUSES 

Stichting Muses is in 2007 opgericht met als doel de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Jaarlijks traint Muses honderden vrijwilligers. Wij geloven dat je met een goede voorbereiding veel meer uit jouw reis kunt halen en als vrijwilliger écht iets kunt achterlaten in jouw project!