Vrijwilligerswerk in Nicaragua

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK NICARAGUA

Ga jij vrijwilligerswerk in Nicaragua doen? Wij bieden jou een training met als doel dat jij helemaal goed voorbereid op reis gaat en écht iets kunt betekenen voor het project en de locale bevolking. Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Nicaragua op je?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Welke kwaliteiten heb jij en hoe zet je die in?
  • Hoe bereid jij je voor op de cultuurverschillen?

Het is een leerzame, interactieve, maar ook erg leuke trainingsdag.
Na jouw reis nodigen wij jou uit voor de terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en bekijken we samen hoe je vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving zamelde ik 1200 euro in voor mijn project in Nicaragua. Hiermee heb ik enorm veel kunnen doen voor mijn project.’

Oud-vrijwilliger: ‘Het is fijn om in contact te komen met andere vrijwilligers die dezelfde spanningen en vragen hebben. Ik heb nu het gevoel dat ik een stuk voorbereider en zelfverzekerder op reis ga!’


KOM IN CONTACT MET PROJECTEN

Stichting Muses heeft ook een online community Hét Vrijwilligersnetwerk, waar je in contact kunt komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Ook vind je op deze community andere vrijwilligers die naar Nicaragua gaan  en vrijwilligers die al in Nicaragua zijn geweest. Je kunt hun dan ook al je vragen stellen!


STICHTING MUSES

In 2007 is stichting Muses door Jurrien Mammen en Romy Schagen opgericht. Door eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland weten zij hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers.