Vrijwilligerswerk in Midden-Amerika

VOORBEREIDING VAN VRIJWILLIGERSWERK IN MIDDEN-AMERIKA

Wil jij vrijwilligerswerk in Midden-Amerika gaan doen? Wij ondersteunen jou in de voorbereidingen hiervan. Wij bieden jou namelijk een training aan met als doel dat jij alles uit jouw reis haalt en écht iets kunt betekenen voor de locale bevolking. De training is leerzaam, interactief, maar ook erg leuk. Je ontmoet er namelijk meer vrijwilligers die naar Midden-Amerika gaan. Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
  • Hoe bereid jij je voor op de cultuurverschillen?
  • Hoe ga jij om met armoede?
  • Over welke kwaliteiten beschik jij en hoe zet jij die in?
  • Hoe kan jij van te voren geld inzamelen voor jouw project?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdragen duurzaam zijn?

Na jouw reis nodigen wij jou uit voor onze terugkomdag. Hier kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers. Ook onderzoeken we samen hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project in Midden-Amerika.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving zamelde ik 1200 euro in voor mijn project. Ik heb hier enorm veel mee kunnen doen. Zo heb ik bijvoorbeeld lesmaterialen en speelgoed voor mijn project aangeschaft, ze hadden namelijk niet veel. Ik heb samen met de kinderen het gebouw leuk geschilderd, de kinderen een dagje mee uit genomen, een speeltuin gebouwd en een aantal ouders kunnen ondersteunen met voedsel. Wat een geweldige ervaring!’

Oud-vrijwilliger: ‘De trainingsdag vond ik erg fijn omdat ik al mijn vragen daar kon stellen en dus een stuk zelfverzekerder op reis ging. Ook heb ik een aantal reisgenootjes ontmoet!’

 

 

KOM IN CONTACT MET PROJECTEN

Stichting Muses is geen reisorganisatie, maar brengt jou wel graag in contact met kleinschalige projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Midden-Amerika aanbieden. Wij hebben een online community opgericht voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. Hier kan je dus in contact komen met projecten, maar ook met andere vrijwilligers én je kunt al je vragen stellen aan oud-vrijwilligers die al ervaring hebben met vrijwilligerswerk in Midden-Amerika!
Deze ‘Midden-Amerika experts’ hebben ook voor elk land basis informatiepakketten geschreven met leuke tips en hun eigen ervaringen met vrijwilligerswerk. De landen die je op de community vindt zijn:

Costa Rica 
Guatemala
Honduras
Jamaica
Mexico
Nicaragua
Panama 


STICHTING MUSES

In 2007 is stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen
ervaringen met vrijwilligerswerk in Guatemala. Door hun eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland weten zij hoe belangrijk een goede voorbereiding is.
Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers met als doel de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten.