Vrijwilligerswerk in Laos

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK IN LAOS

Ga jij vrijwilligerswerk in Laos doen? Wij helpen jou bij de voorbereiding zodat jij als vrijwilliger écht iets kunt betekenen voor de locale bevolking! Stichting Muses biedt jou een training aan waar o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Laos op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in op jouw project?
  • Hoe kan je van te voren geld inzamelen voor jouw project?
  • Hoeveel weet jij al over de cultuur van Laos?
  • Wat doe je wanneer het je allemaal even te veel wordt?

De training is leerzaam, interactief, maar vooral ook erg leuk! Na jouw reis zien wij jou weer op onze terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en bekijken we samen hoe je vanuit Nederland betrokken zou kunnen blijven bij ontwikkelingssamenwerking.

Oud-vrijwilliger: ‘Tijdens de training besefte ik mij pas hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden. Van heel veel dingen was ik mij echt nog niet bewust!’

Oud-vrijwilliger: ‘Fijn om met andere vrijwilligers in contact te komen die net zoveel zenuwen als jij hebben! Na de training voelde ik me een stuk zelfverzekerder omdat ik wist dat ik niet de enige was.’

KOM IN CONTACT MET VRIJWILLIGERS

Stichting Muses heeft een online community opgericht waar jij in contact kunt komen met andere vrijwilligers, maar ook met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Je kunt je gemakkelijk aanmelden en hier ook al jouw vragen stellen aan onze ‘Laos experts’. Wie weet wordt jij wel één van die experts na jouw vrijwilligerswerk in Loas!

STICHTING MUSES 

In 2007 is stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Al hun ervaringen en ervaringen van andere vrijwilligers en project eigenaren hebben zij geïmplementeerd tot de training die jaarlijks wordt gevold door honderden vrijwilligers.