Vrijwilligerswerk in Indonesie

GOEDE VOORBEREIDING VOOR VRIJWILLIGERSWERK 

Ga jij vrijwilligerswerk in Indonesië doen? Indonesië kent vele prachtige plekken, maar helaas ook heel veel armoede. Om ervoor te zorgen dat jij als vrijwilliger écht jouw steentje bij kunt dragen biedt stichting Muses jou een training aan. Tijdens deze leerzame, interactieve, maar ook leuke training, komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij op je als vrijwilliger in Indonesië?
  • Over welke kwaliteiten beschik jij en hoe zet jij die in?
  • Wat weet jij al over de cultuur in Indonesië?
  • Hoe kan je van te voren geld inzamelen voor jouw project in Indonesië?

Na deze training ga jij helemaal goed voorbereid op reis. Eenmaal terug zien wij jou weer op onze terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en bekijken we samen hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project in Indonesië.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving heb ik €1200 ingezameld voor mijn project in Indonesie. Ik heb hier zoveel mee kunnen doen dat ik echt het gevoel heb iets te hebben betekend voor mijn project.’

Oud-vrijwilliger: ‘Ik heb aan de oud-vrijwilligers die aanwezig waren op de training al mijn vragen kunnen stellen. Door het volgen van de training ben ik helemaal klaar voor mijn reis!’

PROJECTEN IN INDONESIË

Stichting Muses heeft een online community opgezet waar je in contact kunt komen met vrijwilligers, maar ook met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Indonesië aanbieden. Op dit platform kan jij jouw ervaringen en foto’s delen en al jouw vragen stellen over vrijwilligerswerk.

STICHTING MUSES 

In 2007 is stichting Muses opgezet door Jurrien Mammen en Romy Schagen naar aanleiding van hun eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Hun doel is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers.