Vrijwilligerswerk in het buitenland

VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden. Er zijn een aantal grote reisorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aan bieden, maar er zijn ook veel kleinschalige projecten die op zoek zijn naar vrijwilligers.

STICHTING MUSES

In 2007 is stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Na hun reis besloten zij om zich te gaan richten op de voorbereiding van vrijwilligers. Hun doel is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Zij geloven dat je met een goede voorbereiding meer uit je reis kunt halen en dus meer kunt betekenen voor jouw project en de lokale bevolking.

Stichting Muses is geen reisorganisatie, maar brengt vrijwilligers wel graag in contact met reisorganisaties en kleinschalige projecten. In deze online flyer vind je de samenwerkingsverbanden tussen stichting Muses en reisorganisaties/projecten.

DE TRAININGEN

Voordat je op reis gaat kan je bij stichting Muses een training volgen. Tijdens deze leerzame, interactieve, maar vooral ook leuke dag komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij op je als vrijwilliger in het buitenland?
  • Wat zij jouw kwaliteiten en hoe zet je deze in?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?

Na jouw reis nodigen wij jou uit voor de terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met ander vrijwilligers en bekijken we samen hoe je vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project in het buitenland.

Oud-vrijwilliger: “Wie kan moet zeker deelnemen aan de trainingsdag van ‘Het vrijwilligersnetwerk Muses’! Het is een leerrijke ervaring en je ontmoet andere vrijwilligers! Je beseft er dingen waar je helemaal nog niet aan had gedacht.”


HÉT VRIJWILLIGERSNETWERK

Stichting Muses heeft een online community opgericht waar je in contact kunt komen met andere vrijwilligers en met projecten. Op deze community kan jij ook al jouw vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland stellen aan oud-vrijwilligers.