Vrijwilligerswerk in Gambia

VOORBEREIDING OP VRIJWILLIGERSWERK IN GAMBIA 

Ga jij vrijwilligerswerk in Gambia doen? Gambia is een prachtig land, maar kent ook veel armoede. Daarom is het van belang om je goed voor te bereiden op jouw vrijwilligerswerk. Wij bieden jou een training aan om ervoor te zorgen dat jij écht iets kunt betekenen voor jouw project en de lokale bevolking in Gambia. Wij laten jou tijdens de training bewust worden van een aantal belangrijke onderwerpen, zoals:

  • Wat zijn jouw kwaliteiten en wat zijn jouw valkuilen?
  • Welke rol neem jij als vrijwilliger wel en juist niet op je?
  • Hoe zamel je van te voren geld in en besteed jij dit duurzaam op jouw project?
  • Wat doe jij wanneer je het even helemaal niet meer ziet zitten?
  • Hoe bereid jij je voor op de cultuur in Gambia?

Deze interactieve training is vooral ook een erg leuke dag. Je komt namelijk in contact met andere vrijwilligers die zich ook aan het voorbereiden zijn op hun reis.

Oud-vrijwilliger: “De training gaf mij het inzicht dat ik eigenlijk nog vrij weinig weet over de cultuur in Gambia, gelukkig weet ik nu hoe ik mij nog verder kan inlezen.”

Oud-vrijwilliger: “Ik vond het vooral fijn dat ik op deze dag al mijn vragen kon stellen én dat ik overal antwoord op kreeg!”

DE TRAINING 

De training is voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen!

 

 

IN CONTACT KOMEN MET PROJECTEN

Stichting Muses is geen reisorganisatie. Wij richten ons echt op jouw voorbereiding. Maar wij hebben wel een online community opgericht waar jij gemakkelijk in contact kunt komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Gambia aanbieden! Op deze community kan jij ook een blog bijhouden, foto’s plaatsen, in contact komen met vrijwilligers én al jou vragen stellen aan onze ‘Gambia experts’.