Vrijwilligerswerk in Ethiopië

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK IN ETHIOPIË

Wil of ga jij vrijwilligerswerk in Ethiopië doen? Ethiopië kent veel armoede! Zorg dus dat je je goed voorbereid op jouw vrijwilligerswerk. Stichting Muses biedt jou een professionele training zodat jij écht iets kunt betekenen voor jouw project en de lokale bevolking in Ethiopie. Ons doel is de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. De training laat jou bewust worden van een aantal belangrijke onderwerpen voordat jij naar Ethiopie vertrekt.

DE TRAININGEN

De training bestaat uit 2 dagen. Eén dag voor vertrek en één dag bij terugkomst. Tijdens de voorbereiding trainingsdag komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Ethiopië op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe kan jij die effectief inzetten?
  • Hoe ga jij om met de cultuurshock en hoe kan jij je goed voorbereiden op de cultuur in Ethiopie?
  • Hoe kan jij fondsen werven voor jouw project in Ethiopië?

Ook bespreken wij situaties waar jij als vrijwilliger tegenaan kunt lopen. Wat zou jij bijvoorbeeld doen wanneer je het even helemaal niet meer ziet zitten of je hebt heimwee! En geef jij bedelende kinderen wel of geen geld?
Daarnaast is de training ook vooral een erg leuke dag. Samen met de andere vrijwilligers deel jij jouw zenuwen en spanningen en kijk je met elkaar uit naar de geweldige ervaringen die jullie tegemoet gaan! De training wordt gegeven door professionele trainers die zelf veel ervaring hebben met vrijwilligerswerk. Op deze dag krijg jij antwoord op al je vragen!

Oud vrijwilliger: “De training gaf mij meer zelfvertrouwen omdat ik nu weet
hoe ik met veel voorkomende situaties om kan gaan.”

Oud vrijwilliger: “Op de training besefte ik mij dat ik niet de enige was die zo zenuwachtig was! En ik ontmoette nog een vrijwilliger die dezelfde periode naar Etiopie ging.”

 

 


KOM IN CONTACT MET PROJECTEN EN VRIJWILLIGERS

Weet jij nog niet precies in welk project jij vrijwilligerswerk wilt gaan doen? Op Hét Vrijwilligersnetwerk kan jij in contact komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Ethiopie aanbieden. Stichting Muses richt zich vooral op jouw voorbereiding voordat jij vrijwilligerswerk gaat doen en wij zijn dus geen reisorganisatie. Via Hét Vrijwilligersnetwerk brengen wij jou wel graag in contact met projecten. Op dit online platform kan jij ook in contact komen met andere vrijwilligers, kan jij een blog bijhouden tijdens je reis en kan jij ten alle tijden vragen stellen aan onze ‘Ethiopie experts’.