Vrijwilligerswerk in Ecuador

VOORBEREIDING VAN JOUW VRIJWILLIGERSWERK 

Ga jij vrijwilligerswerk in Ecuador doen? Ecuador kent een prachtige cultuur, maar helaas ook armoede. Om je hier goed op voor te bereiden bieden wij jou een training aan. Hier komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Ecuador op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet je die in?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?
  • Hoe ga jij om met armoede?

De trainingsdag is leuk, interactief én leerzaam.
Na jouw reis nodigen wij jou uit voor de terugkomdag. Hier kan jij jouw ervaringen met vrijwilligerswerk delen, maar bekijken we ook hoe je je vanuit Nederland kunt inzetten voor jouw project in Ecuador.

Oud-vrijwilliger: ‘Fijn om een dag te hebben waar je al je vragen kunt stellen. Ik ga een stuk zelfverzekerder op reis en weet nu hoe ik mij echt effectief kan inzetten op het project.’


KOM IN CONTACT MET PROJECTEN

Misschien weet je nog niet precies waar je vrijwilligerswerk kan of wilt gaan doen. Dan kan je via ons online community in contact komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Ecuador aanbieden.
Op deze community kan je ook in contact komen met vrijwilligers en kan je al je vragen stellen aan oud-vrijwilligers.


STICHTING MUSES 

In 2007 is stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers, omdat zij uit eigen ervaringen met vrijwilligerswerk weten hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Het doel van de stichting is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten.