Vrijwilligerswerk in de Filipijnen

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK FILIPIJNEN

Ga jij vrijwilligerswerk in de Filipijnen doen? Dit land kent helaas erg veel armoede.
Wij helpen jou bij de voorbereidingen zodat jij als vrijwilliger in de Filipijnen écht iets kunt betekenen. Wij bieden jou een training aan waar o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in de Filipijnen op je?
  • Hoe bereid je je voor op de cultuur?
  • Hoe kan je van te voren geld inzamelen voor jouw project op de Filipijnen?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet je die in?
  • Hoe ga jij om met armoede?

De training is leerzaam, interactief, maar vooral ook erg leuk. Je komt in contact met andere vrijwilligers die net als jou een spannend avontuur tegemoet gaan!
Eenmaal terug in Nederland nodigen wij jou uit voor onze terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en onderzoeken we samen hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij ontwikkelingssamenwerking.

Oud-vrijwilliger: ‘Ik had mij van te voren nog niet beseft dat het best heftig kan zijn om in aanraking te komen met armoede. Dankzij de training weet ik nu wat ik kan doen als het me even te veel wordt.’

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving heb ik 1200 euro ingezameld voor mijn project op de Filipijnen! Geweldig wat ik daar allemaal mee heb kunnen doen. Je moet je namelijk voorstellen dat je op een project komt waar helemaal niets is. Dan is het erg leuk als je bijvoorbeeld de kinderen een dagje mee uit kunt nemen.’

PROJECTEN OP DE FILIPIJNEN

Stichting Muses heeft een online community ‘Hét Vrijwilligersnetwerk’ opgezet zodat jij als vrijwilliger in contact kunt komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in de Filipijnen aanbieden. Op deze community kan jij ook al jouw vragen stellen aan oud-vrijwilligers. Zij geven jou graag tips en adviezen. Na jou reis kan jij ook jouw eigen project op deze community zetten zodat er altijd een overdracht tussen vrijwilligers plaats kan vinden.

STICHTING MUSES 

In 2007 werd stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers met als doel de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Uit eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland weten zij hoe belangrijk een goede voorbereiding is als jij echt iets wilt betekenen in een ontwikkelingsland.