Vrijwilligerswerk in Colombia

VRIJWILLIGERSWERK IN COLOMBIA, DE VOORBEREIDING

Ga jij vrijwilligerswerk in Colombia doen? Wij helpen jou met de belangrijkste voorbereidingen. Ons doel is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Daarom bieden wij jou een training aan. Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Colombia op je?
  • Hoe zamel je van te voren geld in voor jouw project?
  • Hoe ga jij om met armoede?
  • Wat weet jij over de cultuur van Colombia?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?

Tijdens deze interactieve, leerzame, maar vooral ook leuke trainingsdag ontmoet je andere vrijwilligers die net als jou een geweldige ervaring tegemoet gaan!
Na jouw reis nodigen wij jou ook uit voor de terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers, maar onderzoeken we ook samen hoe je vanuit Nederland toch nog betrokken kunt blijven bij jouw project in Colombia.

Oud-vrijwilliger: “Wie kan moet zeker deelnemen aan de trainingsdag van ‘Het vrijwilligersnetwerk Muses’! Het is een leerrijke ervaring en je ontmoet andere vrijwilligers! Ik was er ook voor mijn reis en je beseft er dingen waar je helemaal nog niet aan had gedacht.”


PROJECTEN IN COLOMBIA

Weet jij nog niet waar je vrijwilligerswerk gaat doen? Wij hebben een online community opgericht waar je in contact kan komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Op dit platform kan je ook in contact komen met vrijwilligers en kan jij al jouw vragen stellen aan oud-vrijwilligers.


OPRICHTING STICHTING MUSES 

In 2007 is de stichting opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen. Dankzij eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland, weten zij dat een goede voorbereiding niet mag ontbreken. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers.