Vrijwilligerswerk in China

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK IN CHINA 

Wil jij vrijwilligerswerk in China gaan doen? Zorg dat je goed voorbereid bent. Stichting Muses helpt jou hierbij. Wij bieden jou een training aan om ervoor te zorgen dat alles uit jouw reis haalt en écht iets kunt betekenen voor jouw project. Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem je op je als vrijwilliger in China?
  • Hoeveel weet jij al over de cultuur in China?
  • Hoe kan je van te voren geld inzamelen voor jouw project in China?
  • Over welke kwaliteiten beschik jij en hoe zet jij die in?

Na jouw reis zien wij jou weer op de terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en onderzoeken we samen hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project in China.

Oud-vrijwilliger:  ‘Er werden veel situaties besproken waar je als vrijwilliger tegenaan kunt lopen. Ik voel mij nu een stuk zelfverzekerder omdat ik weet hoe je in die situaties kunt handelen.’

Oud-vrijwilliger: ‘Ik was er zelf nog niet op gekomen om geld in te zamelen voor mijn project, maar dankzij alle tips heb ik dat toch gedaan en heb ik zoveel kunnen doen voor mijn project!’

ERVARINGEN VAN VRIJWILLIGERS UIT CHINA

Stichting Muses heeft een online community opgezet voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. Op deze site kan je in contact komen met vrijwilligers, maar ook met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in China aanbieden. Oud-vrijwilligers willen ook graag al jouw vragen beantwoorden!

STICHTING MUSES 

In 2007 is stichting Muses opgericht na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Doel van de stichting is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers.