Vrijwilligerswerk in Cambodja

GOEDE VOORBEREIDING OP JOUW VRIJWILLIGERSWERK 

Wat leuk dat jij vrijwilligerswerk in Cambodja gaat doen! Je ticket is geboekt, je project is bekend, nu volgt de periode van voorbereidingen. Stichting Muses helpt jou hierbij. Wij bieden jou een training aan zodat jij alles uit jouw tijd als vrijwilliger haalt. Het is een interactieve, leerzame, maar vooral ook leuke trainingsdag. Een aantal onderwerpen van de training zijn:

  • Welke rol neem jij op je als vrijwilliger in Cambodja?
  • Wat weet jij al over de cultuur in Cambodja?
  • Hoe kan jij van te voren geld inzamelen voor jouw project in Cambodja?
  • Hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw verblijf een duurzaam effect heeft?

Tijdens de training zijn er ook oud-vrijwilligers aanwezig die antwoord kunnen geven op al jouw vragen. Vervolgens ga jij op reis, maar we zien je weer op de terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers, willen wij jou kennis inzetten om nieuwe vrijwilligers nog beter voor te bereiden en onderzoeken we samen hoe jij je vanuit Nederland kunt blijven inzetten voor jouw project.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving heb ik op een simpele manier €750 ingezameld. Hiermee kon ik o.a. les materialen aanschaffen, want dat hadden ze niet op mijn project in Cambodja.’

Oud-vrijwilliger: ‘Al mijn vragen zijn beantwoord na vandaag! Ik ga een stuk zelfverzekerder op reis.’

 

VRIJWILLIGERS EN PROJECTEN IN CAMBODJA

Stichting Muses heeft een online community opgezet waar jij in contact kunt komen met vrijwilligers, maar ook met kleinschalige projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Cambodja aanbieden. Op dit platform kan jij jouw ervaringen delen, foto’s plaatsen en al jouw vragen stellen aan onze ‘Cambodja experts’.

STICHTING MUSES 

Stichting Muses is in 2007 opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in Guatemala. Zij willen de impact van vrijwilligers wereldwijd vergroten door jaarlijks honderden vrijwilligers te trainen.