Vrijwilligerswerk in Burkina Faso

VOORBEREIDING OP JOUW VRIJWILLIGERSWERK IN BURKINA FASO 

Ga jij vrijwilligerswerk in Burkina Faso doen? Zorg dat je je goed voorbereid zodat dat jij als vrijwilliger écht iets kunt betekenen voor jouw project en de lokale bevolking. Wij hebben voor jou een training in elkaar gezet die ervoor zorgt dat jij je bewust wordt van een aantal belangrijke onderwerpen als:

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Hoe bereid jij je goed voor op de cultuurverschillen in Burkina Faso?
Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
Hoe kan jij van te voren geld inzamelen voor jouw project in Burkina Faso?

Ook besteden wij aandacht aan een een aantal veel voorkomende situaties waar je als vrijwilliger tegenaan kunt lopen. De training wordt gegeven door professionals die zelf veel ervaring met vrijwilligerswerk hebben. Ook zijn er de hele dag oud-vrijwilligers aanwezig zodat jij al jouw vragen kunt stellen!

Oud-vrijwilliger: “Ik was enorm zenuwachtig voor mijn reis, maar het scheelde al behoorlijk dat ik tijdens de training leerde hoe ik mij vanuit Nederland al kon voorbereiden voor het geval dat ik Burkina Faso heimwee zou krijgen of er helemaal doorheen zou zitten. Mocht ik er doorheen zitten, dan heb ik nu de middelen om hier weer uit te komen!”

Oud-vrijwilliger: “Ik had er van te voren niet bij nagedacht om geld in te zamelen voor mijn project in Burkina Faso, maar nu ik weet wat een verschil je kunt maken ga ik dat zeker doen.”

DE TRAINING 

De training bestaat uit 2 dagen. Eén dag voor vertrek en één dag bij terugkomst. De training is voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen.

 

HÉT VRIJWILLIGERSNETWERK

Stichting Muses richt zich op jouw voorbereiding voordat jij vrijwilligerswerk in Burkina Faso gaat doen, maar heeft ook een online community opgezet. Hier kan jij in contact komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Burkina Faso aanbieden.  Zelf zijn wij geen reisorganisatie, maar wij brengen jou wel graag in contact met mooie projecten. Op Hét Vrijwilligersnetwerk kan jij ook in contact komen met andere vrijwilligers, kan jij tijdens je reis een blog bijhouden én kan jij altijd jouw vragen stellen aan onze ‘Burkina Faso experts’.