Vrijwilligerswerk in Brazilië

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK BRAZILIË

Ga jij vrijwilligerswerk in Brazilië doen? Brazilië is een prachtig land, maar kent ook veel armoede. Daarom is het van belangrijk je goed voor te bereiden op je vrijwilligerswerk. Stichting Muses helpt jou hierbij. Wij bieden jou een training aan om ervoor te zorgen dat jij alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt en écht iets kunt betekenen voor de lokale bevolking en je project. Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilligers op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in?
  • Hoe kan je van te voren geld inzamelen voor jouw project?
  • Hoe ga jij om met armoede?
  • Wat weet jij over de cultuur van Brazilië?

De trainingsdag is leerzaam, interactief, maar vooral ook leuk. Je komt in contact met andere vrijwilligers die net als jou een spannend avontuur tegemoet gaan!
Na jouw reis nodigen wij jou uit voor de terugkomdag. Tijdens deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers, maar bekijken we ook samen hoe je vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project in Brazilië!

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving zamelde ik een heel mooi bedrag in voor mijn project. Ik leerde ook hoe ik dit duurzaam kon besteden, erg belangrijk natuurlijk.’

Oud-vrijwilliger: ‘Fijn om een dag te hebben waar je al je vragen kunt stellen. Ook aan vrijwilligers die al vrijwilligerswerk in het buitenland hadden gedaan!’

 

 

 

KOM IN CONTACT MET PROJECTEN

Stichting Muses heeft een online community opgericht waar je in contact kunt komen met andere vrijwilligers, maar ook met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Brazilië aanbieden. Je kunt al je vragen stellen aan onze ‘Brazilië experts’, maar tijdens en na jouw reis ook jouw ervaringen over vrijwilligerswerk delen!

 

 

 

 

STICHTING MUSES

In 2007 is stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Zij weten hoe belangrijk een goede voorbereiding is en trainen daarom jaarlijks honderden vrijwilligers.