Vrijwilligerswerk in Azie

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK IN AZIË

Ga jij vrijwilligerswerk in een Aziatisch land doen? Wij helpen jou bij de voorbereidingen zodat jij als vrijwilliger alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt. Om goed voorbereid op reis te gaan bieden wij jouw een training aan waar o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Azië op je?
  • Hoe bereid jij je voor op de cultuur in Azië?
  • Hoe kan jij van te voren geld inzamelen voor jouw project in Azië?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in?
  • Hoe ga jij om met armoede?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?

De training is leerzaam, interactief, maar vooral ook leuk! Je komt in contact met andere vrijwilligers die naar Azie gaan en net als jou een spannend avontuur tegemoet gaan.
Na jouw reis nodigen wij jou ook uit voor onze terugkomdag. Op deze dag kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers, maar bekijken we samen ook hoe jij vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij jouw project in Azie.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving zamelde ik 1300 euro in! Gelukkig leerde ik ook hoe ik deze donaties op een duurzame manier kon besteden. Met het geld knapte ik o.a. het project op, bouwde ik een speeltuin en nam ik de kinderen een dagje mee uit.’

Oud-vrijwilliger: ‘Fijn om een dag te hebben waar je al je vragen kunt stellen. Ik ga een stuk voorbereider op reis! Ook erg leerzaam om de ervaringen van oud-vrijwilligers te horen.’


PROJECTEN IN 
AZIË

Stichting Muses heeft een online community ‘Hét vrijwilligersnetwerk’ opgericht waar jij in contact kunt komen met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Azie aanbieden. Wij richten ons alleen op jouw voorbereiding, maar brengen jou wel heel graag in contact met mooie projecten die hard op zoek zijn naar vrijwilligers! Op de community kan je ook in contact komen met oud-vrijwilligers waar jij al je vragen kunt stellen en vind je de basisinformatie over elk land. Dit zijn de landen:

Cambodja
China
India
Indonesië 
Laos
Nepal
Filipijnen
Sri Lanka
Thailand
Vietnam 


STICHTING MUSES

In 2007 werd stichting Muses opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Jaarlijks trainen zij honderden vrijwilligers met als doel de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Dankzij hun eigen ervaringen met vrijwilligerswerk weten zij hoe belangrijk een goede voorbereiding is!