Vrijwilligerswerk in Costa Rica

VOORBEREIDING VRIJWILLIGERSWERK 

Wil jij vrijwilligerswerk in Costa Rica doen? Wij helpen jou bij de voorbereidingen. Stichting Muses biedt jou een training met als doel dat jij alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt. Tijdens de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke rol neem jij als vrijwilliger in Costa Rica op je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet jij die in op jouw project?
  • Hoe kan je van te voren geld in zamelen voor jouw project?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw bijdrage duurzaam is?

De training is leerzaam, interactief, maar vooral ook erg leuk. Je ontmoet namelijk meer vrijwilligers die net als jij iets geweldigs gaan doen! Na jouw reis ontmoeten wij jou weer op de terugkomdag. Hier kan jij jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers en bekijken we samen hoe je vanuit Nederland betrokken kunt blijven bij ontwikkelingssamenwerking.

Oud-vrijwilliger: ‘Dankzij de tips over fondsenwerving zamelde ik 800 euro in voor mijn project in Costa Rica. Hiermee heb ik enorm veel kunnen doen voor het project en de locale bevolking!’

Oud-vrijwilliger: ‘Ik werkte ik een natuurproject in Costa Rica, maar dankzij de training wist ik ook hoe ik mij kon inzetten voor de locale bevolking. Zo kon ik het mooi combineren!’

ONTMOET VRIJWILLIGERS ONLINE

Stichting Muses heeft een online community ‘Hét Vrijwilligersnetwerk’ opgericht zodat jij gemakkelijk in contact kunt komen met vrijwilligers, maar ook met projecten en reisorganisaties die vrijwilligerswerk in Costa Rica aanbieden. Op deze community kan jij al jouw vragen stellen, een blog bijhouden en gemakkelijk op de hoogte blijven van de bezigheden in jouw project.

STICHTING MUSES

Stichting Muses is in 2007 door Jurrien Mammen en Romy Schagen opgericht na eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland. Zij trainen jaarlijks honderden vrijwilligers met als doel de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Uit eigen ervaring weten zij hoe belangrijk een goede voorbereiding is.