Vragen omtrent vrijwilligerswerk

By Romy | Nieuws

Jan 02

Kritiek op vrijwilligerswerk

Niet de leukste post om dit jaar mee te beginnen, maar kennelijk toch nodig. De afgelopen jaren vindt er zo nu en dan kritiek plaats op vrijwilligerswerk. En dat is prima, want hierdoor kijken wij opnieuw naar de kwaliteit van onze trainingen en hoe wij deze kwaliteit kunnen waarborgen of verbeteren. Ook bij onze partners, de vrijwilligersorganisaties hebben er de afgelopen jaren al veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Zij hebben bijv. opnieuw hun projecten gescreend en veel organisaties zijn de training gaan verplichten.

In oktober 2016 heeft RamBam undercover een training van ons bijgewoond. Rambam noemt zichzelf een onderzoeksprogramma, maar hebben het hele thema ‘voluntourism’ vanuit één kan belicht. Dus het werd toch tijd om vanuit Muses mijn verhaal kort op papier te zetten. Ik schrijf bewust kort, omdat ik het jammer vind dat ik mijn tijd en energie hieraan moet besteden;) Maar mijn reactie is hier te lezen: ReactieKritiekopVrijwilligerswerk

Vanuit Stichting Muses werken wij dagelijks vanuit onze passie en doen al onze vrijwilligers (inmiddels een team van 50) hun best om een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Wij geloven in wat wij doen, maar staan natuurlijk altijd open voor ideeën hoe het nóg beter kan.

Wij gaan in ieder geval weer knallen in 2017!

Groetjes, Romy

Follow

About the Author

Hola! Ik ben Romy en heb na mijn vrijwilligerswerk in Guatemala (2006), samen met Jurrien Stichting Muses opgericht. Mijn buitenlandervaring was onvergetelijk en inspireert mij nog dagelijks.

Leave a Comment:

Leave a Comment: