Vraag en antwoord voor ouders/verzorgers

Voor ouders/verzorgen kan het behoorlijk spannend zijn dat kinderen het besluit maken om de wereld over te reizen en vrijwilligerswerk te gaan doen! Hier komen meestal veel vragen/zorgen bij kijken.

Op deze pagina kunt u als ouder/verzorger uw vragen stellen. Maar het lijkt ons vooral erg leuk om uw ervaringen te horen. Hoe is/was het voor u dat uw zoon/dochter naar het buitenland vertrok om vrijwilligerswerk te doen? En misschien heeft u wel tips voor andere ouders! Deel dit hier met elkaar!

Wij trainen vrijwilligers met als doel dat zij hun impact op projecten wereldwijd kunnen vergroten. Wij zenden zelf dus geen vrijwilligers uit naar het buitenland en kunnen daarom ook geen antwoord geven op praktische vragen die hiermee te maken hebben. Het is ook mogelijk om lid te worden van onze mailing speciaal voor ouders. Hierin beschrijven wij o.a. hoe wij vrijwilligers voorbereiden op hun avontuur, hoe de eerste week van een vrijwilliger op het project er uit ziet, maar vooral ook hoe het voor vrijwilligers is om na een vrijwilligerswerk periode weer terug te komen in Nederland en hoe u als ouders/verzorgen hierin kunt ondersteunen. U kunt zich HIER aanmelden voor deze mailing.

 

Leave a Comment:

(5) comments

Anita 12/05/2019

Ook wij hebben een minderjarige zoon die naar Zuid Afrika reisde. Echter ipv door een notaris te laten ondertekenen (de ‘parental consent affidavit’), kan een gemeenteambtenaar dit ook doen. Beide ouders moeten daar dan wel bij aanwezig zijn. Onze gemeente had dit nooit eerder bij de hand gehad, maar het klopte allemaal wel. (Het uittreksel geboorteregister moet een internationaal uittreksel zijn).
Ik denk dat dit scheelt in kosten.

Reply
Ernest Groosman 04/09/2016

De formaliteiten voor een minderjarige die naar Zuid Afrika reist had ik niet op orde. Miste de stempel van de ambassade. Bij een notaris nog kunnen laten waarmerken. Uitreksel geboorteregister, kopien paspoorten ouders, formulier ambassade parental consent, kopie paspoort en gegevens ontvangende partij in zuid afrika. Wat een gedoe. Maar goed gekomen dankzij omboeken vlucht door Emirates.

Reply
Monique 17/08/2016

Hallo, ik heb een vraag: hoe zijn de ervaringen met het opzoeken van je kind? Mijn zoon is voor 3 maanden naar Tanzania vertrokken, hij heeft al aangegeven het erg leuk te vinden als wij (broer en ik) hem komen opzoeken. Alvast dank!

Reply
Petra 12/06/2016

Een week voor vertrek heb ik als moeder even gebeld met Barry van de organisatie. Ik heb daar mijn vragen neergelegd die heel uiteenlopend waren. Dat stelde mij enorm gerust.

Reply
Astrid sainsbury 18/01/2016

Voordat je beslist hoe lang je kind zal gaan, bekijk eerst de visum regels voor het gekozen land.
Wij hebben eerst bekeken hoeveel weken onze dochter weg wilde, alles ingevuld bij organisatie en toen visum aanvraag gedaan.
Had onze dochter een week korter weggegaan dan had ons dat heel wat gedoe, kosten en kopzorg gescheeld. Zij had dan op een 90 dagen toeristenvisum kunnen reizen!
Daarnaast heel belangrijk om,bij ophalen visum, alles goed te controleren wat er in het paspoort staat. Ga terug, vraag na, ga er niet vanuit dat het wel goed zal zijn. In ons geval is op het consulaat een fout gemaakt en daar kwamen wij achter toen mijn dochter staande werd gehouden bij immigratie in land van keuze! ( zuid- afrika)

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: