Vacature Operationeel Manager

'De impact van vrijwilligers wereldwijd vergroten' zo luidt de missie van Muses. Sinds 2012 hebben wij al meer dan 6000 vrijwilligers mogen trainen. Een prachtige organisatie waarin de waarden inspiratie, vriendschap en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. En nu zoeken wij iemand die onze missie verder wil uitdragen en de zorg voor de dagelijkse activiteiten op zich wil gaan nemen. Een fantastische kans om onderdeel te worden van een heerlijk team, je enorm te ontwikkelen op verschillende gebieden en de mogelijkheid te krijgen om een stichting te runnen! 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal HBO (denk)niveau
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen
 • Je hebt ervaring met reizen en/of vrijwilligerswerk
 • Het geeft je energie om een team aan te sturen, voor hen een fijne leeromgeving te creëren en je durft leiding te nemen (je hebt interesse in training en/of coaching)
 • Je bent enthousiast en maakt gemakkelijk contact met nieuwe mensen
 • Je bent een harde werker, flexibel en hebt geen 9-17 mentaliteit
 • Je staat ervoor open om jezelf te ontwikkelen en deze uitdaging aan te gaan


Vooralsnog is deze functie voor de duur van 6 maanden, 4 dagen per week. Tegenover deze unieke kans staat een vergoeding van van €850,- per maand. Onze intentie is om na dit halfjaar leerervaring een contract aan te bieden.

Stichting Muses is gevestigd in Amsterdam en heeft een onafhankelijk bestuur op wie je kunt bouwen tijdens jouw leerervaring. Denk aan ondersteuning in visiebepaling, technische werkzaamheden (website/facturatie), maar ook als sparringspartner. 

Jouw rol?

Als Operationeel Manager ben je hoofdverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en hiermee zal jouw rol binnen stichting Muses zeer divers zijn. Ook stuur jij een team van vrijwilligers en stagiaires aan. 

Stichting Muses ontwikkelt zich door en staat op dit moment aan het begin van enkele nieuwe initiatieven. Voor jou is geen werkdag hetzelfde. Denk hierbij aan: 

 • Het opzetten en uitdragen van een nieuw project om Nederlandse vrijwilligers te ondersteunen in talentontwikkeling. 
 • Vergroten van het Muses netwerk
 • Begeleiding stagiaires en zorgdragen voor persoonlijke ontwikkeling
 • Organiseren masterclasses en bijeenkomsten
 • Administratieve werkzaamheden
 • Fondsenwerving
 • Marketing
 • Aanspreekpunt voor (nieuwe) partners/trainers/vrijwilligers/stagiaires

Interesse?

Wil jij onderdeel worden van een enorm enthousiast, gezellig en leergierig team? Ben jij er klaar voor om jezelf volop te gaan ontwikkelen? 

Stuur dan voor 31 maart een kort filmpje of audiobericht met daarin binnen 2 minuten jouw motivatie;
waarom is deze werkervaringsplek echt iets voor jou? In april zullen de eerste gesprekken plaatsvinden.

Mail naar administratie@muses.nl

Namens Romy

“Samen met Jurrien heb ik stichting Muses opgericht en vanaf 2012 was ik in dienst. Ik heb een omgeving kunnen creëren waarin elke dag vanuit mijn talenten kon werken, kon bijdragen aan een prachtige missie en omringt werd door mensen die vanuit een intrinsieke motivatie bij Muses willen zijn. De perfecte plek om mij te ontwikkelen op zoveel verschillende gebieden. Van het bedenken en faciliteren van trainingen tot aan het maken van websites en het aanvragen van fondsen. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik gestart als talent coach & trainer, maar mijn hart ligt altijd nog bij Muses. Toch wil ik het met heel veel liefde overdragen aan iemand die zich net zo verantwoordelijk voor deze stichting wilt gaan voelen zoals ik dat heb gedaan. Ik gun iemand de kans om vanuit zijn of haar eigen talenten en creativiteit alles hier te runnen. Ik ben van mening dat het een fantastische uitdaging is! Hard werken is het wel, maar als je doet wat je leuk vindt… Daarnaast heb je mij en een heel team van geweldige mensen die er zijn om jou te ondersteunen. Ga jij deze uitdaging het komende half jaar aan? Dan ga ik graag met jou in gesprek!”

Over Stichting Muses

Stichting Muses is in 2007 opgericht door Jurrien Mammen en Romy Schagen n.a.v. eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in Guatemala. Na veel research gaf Romy in 2012 de eerste voorbereidingstraining aan vrijwilligers die naar het buitenland vertrokken. In deze training worden vrijwilligers voorbereid op hun rol als vrijwilliger, wat te doen in lastige situaties, hoe een duurzame bijdrage te leveren en om te gaan met andere culturen.

Vervolgens ontstond er een verdiepende training 'Wijzer met Kids' om vrijwilligers voor te bereiden op hun rol in het werk met kwetsbare kinderen. Daarnaast ontstond de opleiding train-de-trainer om oud-vrijwilligers op te leiden tot trainer binnen stichting Muses.

In 2020 is er een nieuwe training ontstaan ‘Impact vanuit Talent’. Hiermee zullen wij ook de Nederlandse vrijwilligers gaan trainen. Dit plan moet echter wel nog helemaal verder uitgevoerd en uitgedragen worden.

Bij Muses werken we vanuit de Strengths mindset zodat jij je focust op de taken die jou energie geven. Voor ons is dit de basis van persoonlijke ontwikkeling. 

Elk half jaar starten hier stagiaires, een belangrijke basis voor de stichting, vanuit diverse opleidingen zoals Communicatie & Marketing en/of Toegepaste Psychologie.