Stichting Twiga


Stichting Twiga ondersteunt een kleinschalig kinderproject in Tanzania, waarbij kansarme kinderen begeleid worden naar een betere toekomst.

De totale organisatie bestaat uit Stichting Twiga, met aan het haar bestuursleden. Hieronder staat het kinderproject “Sarakasi ya Vijana”, een door ons opgezette stichting in Tanzania. Het kinderproject wordt gerund door een coördinator die door het bestuur aangesteld is. De coördinator geeft leiding aan de lokale staf in Mto wa Mbu. Naast deze organisatie staat een poel van ambassadeurs, velen hiervan zijn ook als vrijwilliger actief geweest in Tanzania en hebben dus kennis over het project.

Stichting Twiga is een maatschappelijk betrokken organisatie die zich inzet voor een kleinschalig non-profit onderwijsproject in Mto wa Mbu Tanzania. Twiga heeft als doel een positieve verandering in het leven te brengen van kwetsbare kinderen uit de regio Mto wa Mbu. Twiga is op een duurzame manier actief om de leefomstandigheden en zelfredzaamheid in Tanzania te verbeteren. Kinderen die door armoede of sociale achterstand niet naar school kunnen gaan, worden door Twiga geholpen om onderwijs te volgen via ons project Sarakasi ya Vijana. Twiga draagt bij in de ontwikkeling van kinderen tijdens hun kleuter-, basis- en middelbare schoolleeftijd. Onze hulpverlening bestaat uit het geven van financiële en persoonlijke ondersteuning met inzet van vrijwilligers ter plaatse. Twiga selecteert de kinderen voor ons project in samenwerking met plaatselijke religieuze instellingen, scholen, ziekenhuizen en de afdeling Jeugd en Welzijn van de Tanzaniaanse overheid.

 

?

Volg Stichting Twiga op Facebook!

Lees HIER meer over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk via deze stichting te doen.  

Stichting Twiga verplicht haar vrijwilligers een goede voorbereiding voordat zij naar hun project vertrekken en vergroot hiermee de impact van vrijwilligers wereldwijd. (Lees hier meer over de Duurzaamheidsstempel)