Train-de-trainer opleiding

Heb jij vrijwilligerswerk in het buitenland gedaan en ben jij geïnteresseerd om trainer te worden bij Stichting Muses? 

LET OP! Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe startdatum voor de train-de-trainer opleiding. Bij interesse, mail even, dan nemen wij contact op als we weer een nieuwe startdatum hebben.

Wat wij jou bieden:

Een super leerzame trainersopleiding van een jaar! Binnen dit jaar geven 4 expert trainers jou alle vaardigheden mee om een goede trainer te worden. Alles wat je leert breng je in de praktijk tijdens de voorbereidingstrainingen. Aan het einde van de opleiding ontvang je een diploma. De training twv 6000 euro wordt jou kosteloos aangeboden op basis van een 'dienst voor dienst' regeling. Oftewel, na de opleiding van een jaar, blijf je minimaal 1 jaar bij Muses verbonden als trainer. Je traint dan 1x per maand (in Amsterdam of Breda) een groep vrijwilligers die naar het buitenland vertrekken. 

Wat wij verwachten?

De opleiding is geschikt voor iedereen (man/vrouw/alle leeftijden,wel of geen trainerservaring) die vrijwilligerswerk in het buitenland heeft gedaan en graag zijn/haar steentje wilt bijdragen aan een mooiere wereld. Ook zelfontwikkeling vind je een belangrijke waarde.  Wij bieden jou een opleiding, dus je hoeft nog geen ervaring als trainer hebben, maar het wel leuk vinden om voor een groep te staan om jouw ervaringen als vrijwilliger in het buitenland te delen. Tijdens de opleiding ben je aanwezig bij alle 8 de opleidingsdagen, ben je 1x per maand bij een voorbereidingstraining en ben je aanwezig bij de 4 intervisie momenten. Wij hebben een enorm hecht team van trainers en verwachten ook dat je hier graag onderdeel van wordt. Zo worden er regelmatig verdiepings trainingen met daar aan sluitend team uitjes georganiseerd! 

Interesse?

LET OP! Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe startdatum voor de train-de-trainer opleiding. Bij interesse, mail even, dan nemen wij contact op als we weer een nieuwe startdatum hebben.


?Wanneer we weer een nieuwe startdatum hebben, geldt het volgende: 
?Alvorens het gesprek vragen wij jou een kort filmpje te sturen waarin je vertelt wie je bent, je meest bijzondere ervaring met vrijwilligerswerk in het buitenland en jouw motivatie om mee te doen aan de opleiding. Zo leren wij jou alvast een beetje kennen en kunnen we hier tijdens het gesprek verder op in gaan. Via onderstaande button kan je je aanmelden en het filmpje toesturen. Vervolgens nemen wij contact met je op om een gesprek met je in te plannen. We kijken er naar uit om je te ontmoeten! Ga naar onderstaande button! 

De train-de-trainer opleiding staat voor mij gelijk aan een “ontwikkelingsboost”. Dat komt volgens mij ten eerste door de hechte, enthousiaste groep, en ten tweede door een aantal supergoede professionele trainers. Ik merk bij elke train-de-trainerdag weer dat de vaardigheden die je leert niet alleen toepasbaar zijn op het trainen bij Muses, maar ook gewoon, in het dagelijks leven. Tot nu toe hebben de trainingen me vooral meer rust en zelfvertrouwen gegeven voor een groep (en dat is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door het vele oefenen!). Ik maak me veel minder zorgen over wat die mensen op dat moment van me vinden, en dat is echt heel fijn. Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe het is om nerveus te zijn voor een presentatie!
Sjoukje, trainster sinds 2014

Onderstaande exper trainers verzorgen de enorm waardevolle trainersopleiding. Deze professionals Paul Zonneveld (executive coach & leadership consultant), Jeroen Kamphuis (Program manager Leadership development), Aurelie Hudig (coach/facilitator Soul at Work) en Bjorn Aris (Global management trainer/ Japanese Swordsmanship) delen al hun trainerskennis al sinds 2014 met onze trainers in opleiding. Tijdens de opleiding komen thema's als praktische trainingsvaardigheden, omgaan met emoties, verschillende leerstijlen, in balans voor de groep en nog veel meer aan bod! 

Stichting Muses traint sinds 2012 vrijwilligers voordat zij naar het buitenland vertrekken om vrijwilligerswerk te doen. Inmiddels vinden er elk weekend trainingen plaats en worden er jaarlijks dus zo'n 1000-1200 vrijwilligers door ons getraind! Inmiddels hebben wij een team van meer dan 30 enthousiaste trainers in ons team die elke maand vrijwillig een training verzorgen. Wellicht word jij binnenkort ook onderdeel van ons team!

In een veilige omgeving op je eigen tempo leren hoe je anderen kunt voorbereiden op hun vrijwilligerswerk in het buitenland. Met een dynamische groep mede trainers leer je de ups en downs van een trainingsgroep aan te kunnen. Zo blijf je toch je steentje bijdragen in het maken van een mooiere wereld. Van fouten blijf je leren en op deze manier geef je jouw ervaring door. Tevens blijf je eigen reis hierdoor beter op je netvlies en blijf je genieten van die tijd in het buitenland!

Diana, trainster sinds 2015

 

Leave a Comment:

Leave a Comment: