By Romy | Nieuws

May 02

Voor mij is het inmiddels 12 jaar geleden dat ik terug kwam van mijn vrijwilligerswerk in Guatemala, maar ik herinner mij mijn terugkomst als de dag van gister. Het 'landen' in Nederland duurde lang, zeker een aantal maanden. Ik weet nog heel goed hoe materialistisch ik iedereen hier vond. Ook voelde ik mij echt niet altijd begrepen door anderen. Vaak was het: 'Daar komt ze weer met dr Guatemala'. Dus ik kon niet bij iedereen mijn verhaal kwijt.
Een buitenlandervaring maakt enorm veel impact. Het is letterlijk life changing. Dat is heel bijzonder en ik zou het dan ook iedereen aanraden. Maar wat je niet moet vergeten is dat je ook weer terug komt in Nederland... en dat kan pittig zijn. Niet voor iedereen, maar voor veel reizigers wel.
Toen ik stichting Muses had opgericht en de voorbereidingstraining had ontwikkeld wist ik al snel dat er ook een terugkomtraining moest komen. Voor iedereen, die net als ik, een plek wilde hebben om zijn/haar ervaringen te delen. Mooie en soms ook minder mooie ervaringen. Inmiddels heb ik heel veel bijzondere verhalen mogen aanhoren en kan ik zeggen dat de terugkomtraining absoluut de moeite waard is om bij te wonen! Wanneer mogen wij jouw ervaringen horen?

Scroll ook nog even verder om te zien welke tips andere vrijwilligers jou geven om weer te 'landen' in Nederland en welke gevoelens er bij anderen spelen. 

Follow

About the Author

Hola! Ik ben Romy en heb na mijn vrijwilligerswerk in Guatemala (2006), samen met Jurrien Stichting Muses opgericht. Mijn buitenlandervaring was onvergetelijk en inspireert mij nog dagelijks.

Leave a Comment:

Leave a Comment: