Blog Archives

Category Archives for "Team Bestuur"

Nov 12

Romy Schagen

By Jurrien |

Het is van jongs af aan mijn droom geweest om vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland te gaan doen. Ik heb Jurrien in 2006 leren kennen in Guatemala. Samen hebben wij in 2007 stichting Muses opgericht. Mijn ervaringen met vrijwilligerswerk in Guatemala hebben ertoe geleid dat ik me wil blijven inzetten voor ontwikkelingssamenwerking. Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, specialisatie International Social Work gevolgd. Inmiddels ben ik fulltime actief bij Muses. Bij stichting Muses verzorg ik de trainingen voordat vrijwilligers op reis gaan en wanneer zij terugkomen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor alle teams binnen de stichting. De geweldige activiteiten die vrijwilligers ondernemen om de wereld een beetje ‘beter’ te maken, zorgen ervoor dat ik na al die jaren nog steeds met heel veel plezier aan de stichting werk!

Nov 12

Jurrien Mammen

By Romy |

Tijdens mijn reis in Guatemala (2006) zag ik de grote verschillen tussen vrijwilligers. Sommigen zoals Romy bereikten ontzettend veel en keerden met een mooie ervaring terug. Anderen bleven een beetje hangen in westers denken en klaagden over van alles en nog wat. Toen ik terugkwam heb ik Romy opgebeld en gevraagd of ze samen met mij vrijwilligers wilde inspireren ook beter voorbereid op reis te gaan. De afgelopen jaren hebben we meer dan 200 vrijwilligers zo op weg kunnen helpen. Als voorzitter ben ik verantwoordelijk voor de samenwerking met partners en bedrijven en ondersteun ik het team bij het bereiken van onze strategische doelen.
Muses is voor mij meer dan een hobby, als je iets wil bereiken moet je er iets voor doen. Alle tijd die ik over heb naast het runnen van mijn eigen strategisch advies & coachingsbedrijf stop ik in het vrijwilligersnetwerk Muses. De ervaringen die ik bij Deloitte en later McKinsey & Company heb opgedaan pas ik nu toe bij Muses. Zo kan ik zelf strategie, nieuwe technologie (sociale media, CRM,..) en nieuwe marketingconcepten implementeren en tegelijkertijd een bescheiden steentje bijdragen aan een betere wereld. Ik mag ook nog eens werken met super enthousiaste inspirerende mensen, Win-Win-Win dus.

Nov 12

Karen McCusker

By Jurrien |

Ik ben Karen McCusker, entrepreneur en Business Coach. Ik coach en ondersteun Het vrijwilligers network, Muses. Zolang ik me kan herinneren, ben ik al bezig met het ordenen en verbeteren van alles wat ik in mijn directe omgeving tegenkom. Ik heb zo’n tien jaar mijn sporen verdiend in Sales & Marketing en sindsdien als zelfstandig ondernemer in onroerendgoedontwikkeling en verhuur. De laatste paar jaar gebruik ik mijn talenten en inzichten om mensen en organisaties te coachen. Jurrien ontmoette ik tijdens een Durf te Vragen sessie – hij wilde zijn vrijwilligers Network naar het volgende niveau brengen , ik zocht een manier om met mijn geld en know-how een liefdadigheidsorganisatie die op een pro-actieve manier een verschil uit wilde maken in de wereld te steunen…..dus, een match made in heaven! Hoe Muses zich inzet spreekt mijn pro-actieve geest aan – dat ieder vrijwilliger door hun aanraking met Muses gemiddeld zo’n 1000 euro extra naar hun project meeneemt en met de door Muses aangereikte manieren van hoe je duurzaam daar ter plekke met je geld om kan gaan, een nog groter verschil uit kan maken – dat vind ik geweldig.  Als ik door mijn inbreng hier aan bij kan dragen maakt dit me blij.

Nov 12

Hans Mammen

By Jurrien |

Vanaf de oprichting van de Stichting Muses vervul ik de functie van Penningmeester. Toen mijn zoon Jurrien na zijn terugkomst uit Guatemala in 2006 zijn toekomst plannen aan mij vertelde waaronder: het beter voorbereiden van vrijwilligers om de hulp meer effectiever te organiseren, hebben we samen vele brainstormsessies gehouden. Op het gebied van vrijwilligers werk worden al vele initiatieven ontwikkeld en voor ons was het belangrijk dat de werkzaamheden van de Stichting een nieuwe dimensie zou moeten toevoegen. In mijn functies binnen het Ministerie van Defensie en NATO ben ik bij uitzendingen vaak in de gelegenheid geweest het vrijwilligers werk van dichtbij te bekijken en ook met grote vrijwilligers organisaties samen te werken. Daarbij is mij opgevallen dat het soms bij de voorbereiding, afstemming en door de opleiding van de vrijwilligers de hulp niet geheel vlekkeloos verliep. Ik ben daarom zeer blij dat Muses deze aspecten aanpakt. Dat doen we met een zeer enthousiast team. Na de aanloop periode willen we dit jaar onze plannen met kracht doorzetten. Hiervoor zijn natuurlijk financiële middelen nodig. Een donatie of sponsoring , hoe gering ook, is daarbij van harte welkom.

Nov 12

Nicole Eijberts

By Jurrien |

Mijn naam is Nicole Eijberts en ik ben secretaris in het bestuur van Muses. Ik ben een van de allereerste vrijwilligers geweest die met behulp van Muses een inzamelingsactie heeft gehouden voor mijn project in Oaxaca, Mexico. Muses was toen nog een kleine vrijwilligersorganisatie die inmiddels is uitgegroeid tot een professionele organisatie waar ik enorm trots op ben om daar deel van uit te maken. Ik vind het ontzettend leuk om dit gehele proces mee te maken en te kijken hoe Muses zich nog verder gaat ontwikkelen in de toekomst.