Blog Archives

Category Archives for "Team Ambassadeurs"

Oct 15

Menno van Steen

By Romy |

Als ambassadeur van Thailand voor stichting Muses promoot ik de stichting en begeleid nieuwkomers met vrijwilligerswerk bij vragen of onduidelijkheden. Om na het vrijwilligerswerk ook in Nederland nog een “steentje” te kunnen bijdragen wilde ik hier een actieve rol in betekenen. Naast dat ik wat beteken voor Muses houdt men mij met beide benen op de grond door te relativeren en brainstormen over samenwerking.

Oct 15

Marloes Bronstring

By Romy |

Nadat ik vrijwilligerswerk in Peru heb gedaan, kwam het Train de Trainer traject van Muses op mijn pad. Dit vond ik een mooie manier om die prachtige reis vast te houden. Muses biedt mij via dit traject een kans om te groeien, veel te leren en om mijn steentje bij te dragen door middel van de voorbereidende trainingen aan vrijwilligers. Daarnaast ben ik ook de ambassadeur van Peru.

Oct 15

Joanna Leijten

By Romy |

In de zomer van 2012 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika en heb daar een geweldige ervaring gehad. Voor ik aan mijn reis begon heb ik een training gevolgd bij Stichting Muses. Ik voelde meteen een betrokkenheid bij Muses en wilde graag een steentje bijdragen. Bij Muses kan ik mijn ervaring delen met andere vrijwilligers en hen met mijn verhaal inspireren. Daarom ben ik ook aangesloten bij het Train de Trainer traject om uiteindelijk trainingen te kunnen gaan geven bij de stichting. Daarnaast maak ik graag promotiemateriaal voor de stichting zoals videomateriaal en foto’s, zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen en Muses verder kan helpen.

Dec 22

Carolien van Mourik

By Romy |

Na veel gereisd te hebben wilde ik toch weer eens iets anders. Opeens was ik er uit: vrijwilligerswerk in het buitenland doen en dan projecten waarmee ik als studente Internationaal Recht iets kan betekenen. Van eind juli tot en met eind oktober 2012 heb ik als vrijwilliger via Projects Abroad mensenrechtenproject in Ghana, Togo en Senegal gedaan. Vóór mijn vrijwilligerswerk heb ik een training van Romy gehad om mij voor te bereiden op mijn avontuur. Na terugkomstdag heb ik besloten om mij in Nederland verder in te zetten voor ontwikkelingssamenwerking en vrijwilligers die naar het buitenland gaan zoveel mogelijk te ondersteunen door middel van adviezen te geven en vragen te beantwoorden. Door Hét Vrijwilligersnetwerk zo effectief mogelijk te maken, hoop ik dat vrijwilligers en oud-vrijwilligers elkaars ervaringen kunnen uitwisselen en dat op deze manier een succesvolle overdracht van het vrijwilligerswerk gerealiseerd kan worden.