Blog Archives

Sep 10

Esther van IJzendoorn

By Romy |

Toen mijn contract niet verlengd kon worden bij mijn werkgever besefte ik me dat ik dit ook als een enorme kans kon zien. Ik kreeg de mogelijkheid om echt te gaan doen wat ik wilde. En op dat moment wilde ik graag meer van de wereld zien en iets goeds doen voor mensen die het minder goed hebben. Zelf ben ik een fan van de boeken van Isabel Allende en ook de politieke achtergrond van Pinochet intrigeerde me. Hoe kan iemand 8 jaar op deze manier regeren? Kortom; het werd Chili! Een fantastische keuze waar ik nog steeds voor de volle 100% achter sta. Wat een fantastisch land is het! Toen ik terug was in Nederland merkte ik ineens dat ik moeite had met het naar kinderverjaardagen gaan en de hoeveelheid cadeaus die gegeven werden. ” Wat een onzin”, dacht ik. Ik kon mensen wel vertellen over Chili en ze waren ook bereid om het 10 keer te horen, maar op een gegeven moment houdt de belangstelling op en wist ik zelf ook niet meer wat ik kon doen om het gevoel van Chili bij me te houden. Totdat ik een mailtje ontving van Romy, dat ze trainers zochten voor een “Train de Trainer” opleiding. Ik heb meteen gereageerd. We hebben een super leuke groep dames, die je in je waarde laten, je je verhaal laten doen en zich open opstellen. Een hele mooie ervaring. Ik ben trots op het werk dat wij met Muses doen!

 

Jul 06

Diana van Thiel

By Romy |

In 2014 heb ik, voor mijn vrijwilligersreis naar Jamaica, de training gevolgd bij Stichting Muses. Hier kwamen heel wat onderwerpen aan bod waar ik zelf nog niet (voldoende) over nagedacht had. Tijdens mijn half jaar in Jamaica kwamen alle besproken onderwerpen ook naar voren en dankzij de training heb ik mezelf wat blunders bespaard. Na mijn reis kreeg ik begin 2015 de kans om trainer bij Muses te worden om ook anderen hierdoor mentaal beter voor te bereiden zodat ook zij van hun reis een waardevolle reis kunnen maken. Inmiddels heb ik Jamaica maar ook Stichting Muses in mijn hart gesloten en één keer per maand geef ik dan ook de voorbereidingstraining waar ik met mijn ervaring en verhalen probeer anderen voor te bereiden. Zo leggen we allemaal ons steentje in de rivier van deze wereld en met genoeg stenen kunnen we ooit de stroming veranderen.

Jul 06

Shanita Doerga

By Romy |

Sinds 2006 heb ik veel mooie verre reizen kunnen maken en vrijwilligerswerk verricht door gewoonweg aan de deur te kloppen en mijn hulp aan te bieden. Ik heb veel geleerd over mijzelf, over andere culturen en wist één ding zeker: het verreikt je als mens en maakt je een wereldburger als je openstaat voor nieuwe avonturen en andere culturen. Het reislustige en iets goeds willen bijdragen aan een betere wereld ‘makes me feel alive’. Ik ben heel dankbaar dat Stichting Muses op mijn pad is gekomen, omdat ik als trainer (momenteel in opleiding) mijn kennis, ervaring en passie toe kan passen in het klaarstomen van toekomstige vrijwilligers die zich nuttig willen maken in landen die het goed kunnen gebruiken, om zo de impact van hun aanwezigheid positief te vergroten ter plaatse.

Jul 06

Jolande Louis

By Romy |

Drie maanden naar Oeganda om vrijwilligerswerk te doen… Met trillende knieën stapte ik het vliegtuig in, maar toen ik eenmaal geland was in de tropische sferen, wist ik dat het geweldig ging worden! Ik heb heel veel nieuwe dingen gezien en bovenal heel veel lieve mensen ontmoet die samen hard proberen te werken om de wereld iets beter te maken. Wanneer ik in de weekenden op safari was of heerlijk aan het strand lag, realiseerde ik me dat ik zin had om terug te gaan naar mijn project. Mijn mooiste ervaring van deze reis was het contact met de lokale cultuur. Samen eten, praten, lachen, dansen… Na drie maanden vrijwilligerswerk in Oeganda ben ik ervan overtuig dat vrijwilligerswerk nuttig is, maar dat het boven al ook leuk is! Muses is een prachtige organisatie waarbij ik mijn enthousiasme van mijn reis kwijt kan en waar ik samen met de toekomstige vrijwilligers kan nadenken over wat je rol is als vrijwilliger en hoe de ervaring zo rijk mogelijk kan worden: voor jezelf én voor de lokale bewoners!

Jul 06

Esmée Uneputty

By Romy |

Hallo! Mijn naam is Esmée. In 2013 ben ik 3 maanden naar Kenia geweest voor mijn studie. Het ‘out of my comfortzone’ heeft in deze reis geheel centraal gestaan. Ik, als meisje uit ’t Gooi, ging even naar Afrika om mensen te helpen. Toen ik daar kwam herkende ik niets meer van mijn oude vertrouwde omgeving. Dat was voor mij een uitdaging! Deze waardevolle ervaring heeft mij dankbaarheid en nederigheid gebracht die ik over mag brengen aan nieuwe vrijwilligers. Muses is een fantastische stichting waar ik deel van mag uitmaken. Naast het delen van kennis en ervaringen staat ‘’het veilig voelen in de groep’’ & ‘’ruimte voor ontwikkeling’’ bij Muses hoog in het vaandel. Dit maakt Muses daarom ook zo bijzonder!    

Jul 06

Linda van der Zanden

By Romy |

Vol inspiratie en nieuwe te gekke ervaringen kwam ik terug van mijn vrijwilligerswerk in Nepal. Met deze ervaringen wilde ik graag iets doen. Hiervoor deed zich de kans voor bij Muses. Een mooi initiatief, bestaand uit een club ontzettend inspirerende en enthousiaste mensen! Want zowel voor, als na mijn reis, heb ik de training bij Muses gevolgd en al kennis mogen maken met de mensen achter Muses. En inmiddels behoor ik zelf ook tot de club en help ik mee om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten!

Jul 06

Damien van den Berg

By Romy |

Hallo! Ik ben Damien van den Berg, ik ben 17 jaar en ik woon in Almere. Ik zit op ROC TOP Amsterdam en ik doe daar de opleiding Marketing Communicatie Evenementen Organisatie. Ik loop stage bij Stichting Muses omdat ik het een bijzondere organisatie vind. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de voorbereiding van vrijwilligers. Ik heb erg zin in mijn stage en ik hoop veel te leren.

Jul 06

Naomi Pereira-Araujo

By Romy |

Mijn naam is Naomi  en ik ben 17 jaar. Ik zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding Medewerker Evenementen Organisatie. Voor mijn opleiding loop ik tot eind oktober stage bij Muses. Tijdens mijn stage hoop ik veel te kunnen leren over het opzetten van events. Het lijkt mij ook heel leuk om ooit vrijwilligers werk te gaan doen. Tijdens het bijwonen van de training vond ik het heel interessant om te horen waar iedereen heen ging en hoe zij tegenover het vrijwilligerswerk stonden . De training was heel erg leerzaam. Het verbaasde me dat er zoveel dingen zijn waar je tegenaan kunt lopen als je vrijwilligerswerk in het buitenland  gaat doen en dat je op zoveel dingen moet letten. Ik heb super veel zin in mijn stage periode en ik hoop dat ik hier veel kan leren.

Jul 06

Esther Hoezen

By Romy |

Hoi! Mijn naam is Esther. Sinds januari 2015 ben ik actief als trainer in opleiding bij Muses. Ik heb in september en oktober 2014 vrijwilligerswerk gedaan in Ghana, waar ik een fantastische tijd heb gehad. Het heeft tevens mijn interesse voor andere culturen en je inzetten voor andere mensen versterkt. Dat ik de kans kreeg om vrijwilliger te worden bij Muses en zo andere (aanstaande) vrijwilligers te mogen enthousiasmeren en voorbereiden op zo’n prachtige ervaring, greep ik dan ook met beide handen aan! Muses is een hele fijne omgeving voor het ontwikkelen van jezelf, het delen van kennis, is een toevoeging voor mijn sociale leven en geeft enorm veel voldoening.

Nov 12

Romy Schagen

By Jurrien |

Het is van jongs af aan mijn droom geweest om vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland te gaan doen. Ik heb Jurrien in 2006 leren kennen in Guatemala. Samen hebben wij in 2007 stichting Muses opgericht. Mijn ervaringen met vrijwilligerswerk in Guatemala hebben ertoe geleid dat ik me wil blijven inzetten voor ontwikkelingssamenwerking. Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, specialisatie International Social Work gevolgd. Inmiddels ben ik fulltime actief bij Muses. Bij stichting Muses verzorg ik de trainingen voordat vrijwilligers op reis gaan en wanneer zij terugkomen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor alle teams binnen de stichting. De geweldige activiteiten die vrijwilligers ondernemen om de wereld een beetje ‘beter’ te maken, zorgen ervoor dat ik na al die jaren nog steeds met heel veel plezier aan de stichting werk!