Steun Nepal via onze trainster Linda!

By Romy | Nieuws

May 04

In 2013 volgde ik de voorbereidingstraining bij Muses, om vervolgens te vertrekken naar Nepal waar ik vrijwilligerswerk zou gaan doen in een kindertehuis. Halverwege 2014 kwam ik terug. Nog steeds enthousiast over Muses, besloot ik mij aan te melden bij de stichting. En inmiddels ben ik onderdeel van het trainersteam!

Na alle avonturen met de kids in het tehuis, de vele über sportieve hikes, overvolle borden dal Bhat en nét iets minder douchebeurten dan thuis, heb ik Nepal in mijn hart gesloten.

Nepal, het land van het Hindoeïsme en Boeddhisme waarbij respect, het goede doen en “sharing is caring” de centrale gedachte is. Met dat idee ben ik samen met andere oud vrijwilligers en Travel Active (één van de partnerorganisaties van Muses) een inzameling gestart om de Nepalese bevolking te ondersteunen na de verwoestende aardbeving. Op dit moment is er grote behoefte aan water, eten en verzorging. Straks, over een paar maanden en zelfs over een paar jaar zal men hulp nodig hebben om letterlijk hun leven weer op te bouwen. Dus HELP!

Het geld dat wij zullen inzamelen zal gaan naar de vrijwilligersorganisatie ‘The Green Lion’ in Nepal. Aan het hoofd van deze organisatie staat Rajesh, (mijn) gastvader en waar voor vele vrijwilligers hun avontuur in Nepal begint. Hij is geboren en getogen in Nepal en staat midden tussen de Nepalese bevolking. Op dit moment verleent hij eerste hulp en ondersteunt hij zoekacties. Met het ingezamelde geld en zijn contacten door heel Nepal zal hij de komende tijd voedsel, water, kleding en tenten verspreiden over de zwaar getroffen delen van Nepal. Vervolgens zal hij zich in gaan zetten voor de wederopbouw.

Help je mee? Het geld zal door het directe contact met The Green Lion 100% ten goede komen aan de behoeftes van de Nepalese bevolking. Doneren kan via NL41 SNSB 0932605338 t.n.v. L.I. van der Zanden, o.v.v. HELP NEPAL

Namens al mijn vrienden in Nepal: Dhanyabad!!! (dankjewel)

Linda
Trainer stichting Muses

De link naar mijn oproep (blog): http://lindavanderzanden.waarbenjij.nu/

Linda

Follow

About the Author

Hola! Ik ben Romy en heb na mijn vrijwilligerswerk in Guatemala (2006), samen met Jurrien Stichting Muses opgericht. Mijn buitenlandervaring was onvergetelijk en inspireert mij nog dagelijks.

Leave a Comment:

(2) comments

Linda 04/05/2015

Hoi Anne,

Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Leuk om te lezen dat je je graag wilt inzetten! Wij zouden ook niets liever willen dan zelf teruggaan om in het gebied te helpen. Maar om alle hulpverleners in deze noodsituatie hun werk te laten doen, is het beter om dit even uit te stellen. Op dit moment zouden wij grotendeels extra monden vormen die gevoed moeten worden. En juist dat voedsel is één van de zaken wat de Nepalezen zelf hard nodig hebben.
Je idee om geld in te zamelen is hartstikke goed, want daar heeft de bevolking op dit moment het meeste aan, los van alle noodhulp. Belangrijk daarbij is dat het ook daadwerkelijk bij de Nepalezen terecht komt. Daarom is ervoor gekozen om mijn gastgezin te steunen in hun noodhulpacties en straks bij de wederopbouw. Zo weten we helemaal zeker dat al het ingezamelde geld ten goede komt aan de Nepalese behoeftes! Dus als je hierbij wilt helpen, dan zou dat super zijn! Je kunt natuurlijk ook helpen door het bericht te liken of te delen.

Mocht je nog vragen hebben of eens samen willen kijken naar mogelijkheden voor Nepal, neem dan gerust contact met ons op. Onze gegevens staan onder ‘contact’ vermeld.

En nog even terugkomend op je idee; houd die gedachte vast! Want Nepal kan ‘toerisme’ over een tijd zeer goed gebruiken!

Groet, Linda

Reply
Anne 04/05/2015

Hoi allemaal,

Ik heb weinig geld dus hierin kan ik niet steunen. Wel zou ik het ontzettend tof vinden om met een aantal meiden het bij elkaar gespaarde geld persoonlijk daar te brengen en hier de noodzakelijke hulp mede verzorgen. Wie is in, ik heb sowieso sponsors voor vliegtickets voor een kleine club meiden.
Graag zou ik uiteraard graag met Romy sowieso gaan, omdat zij hier de weg kent en betere en we directe zorg kunnen verlenen met en voor de mensen daar en met wie Romy al contact heeft gehad in verleden?
Als je mij mailt zal ik mijn mobiele nummer opgeven en kunnen we eventueel eens bellen.

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: