Stage ervaring Irene

By Vera | Nieuws

Feb 18

“Wat mij voornamelijk zal bijblijven vanuit mijn tijd als stagiaire bij Muses, is de fijne, open en gezellige sfeer binnen het team. Ik heb mij zo goed als meteen welkom gevoeld en had ook al snel het idee echt onderdeel te zijn van het team dat er al zat!” 

Doordat het team voornamelijk uit stagiaires bestaat, heb ik mij nooit echt “de stagiaire” gevoeld, maar iemand met een echte rol. Ik heb als stagiaire Toegepaste Psychologie namelijk super veel vrijheid en vertrouwen ervaren in het starten van eigen projecten, maar ook qua inbreng en
inspraak op de al bestaande werkzaamheden. Er wordt echt naar je geluisterd en gebruik gemaakt van jouw kennis en ideeën.

Daarnaast wordt er binnen Muses talentgericht gewerkt, door taken aan te meten die passen bij jouw talenten. Hierdoor zal je dus sneller dingen mogen en moeten doen die je liggen. Ik heb dit als positief ervaren, doordat ik vaak gemotiveerder was om taken uit te voeren dan wanneer ik
taken zou moeten doen die niet aansluiten op mijn talenten. 

Tot slot wordt er hard meegedacht aan het vertalen van jouw schoolopdracht, naar iets passends binnen Muses en is het ook echt een proeftuin. Wil jij bijvoorbeeld oefenen met voor de groep staan en heb je een leuk idee, dan is hier al snel van alles mogelijk. 

Kortom, jouw nuttige inbreng wordt gewaardeerd en serieus genomen, met daarbij veel ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid wat bijdraagt aan het gevoel dat je echt iets kan toevoegen aan deze organisatie!
 
Irene

About the Author

Hoofdonderzoeker bij Stichting Muses, vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania.