Muses Research team

Het Muses Effect

Waarom dit onderzoek?

Sinds 2012 zijn er bij Stichting Muses zo'n 4000 vrijwilligers getraind met als doel de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Uit eigen ervaring en de ervaring van velen anderen weten wij hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Maar wat is nou daadwerkelijk het effect? Hoe vergroot onze training daadwerkelijk de impact van de vrijwilliger, wat hebben de projecten in het buitenland hieraan en wat is zelfs het effect op onze maatschappij?

Lees op deze pagina meer over het onderzoek.  

Interesse of vragen? Mail naar administratie@muses.nl of bel naar 020-7006600 (we starten in februari en september met nieuwe groepen afstudeerstudenten) 

Waarom meedoen?

Er is zoveel te onderzoeken dat je veel vrijheid hebt in een onderzoek dat jouw interesse het meeste wekt. We hebben een enorme database waarmee je van start kunt. Er worden elke week trainingen verzorgd bij Muses zodat je altijd voldoende respondenten hebt om input uit te halen. Je werkt aan je eigen afgebakende onderzoek met een eigen beroepsproduct, maar doordat je bijdraagt aan een grootschalig onderzoek is het zeker dat jouw onderzoek niet in een bureaula verdwijnt. Jouw onderzoek heeft effect en draagt absoluut bij!
Oh en niet te vergeten. je wordt onderdeel van een enorm leuk en gemotiveerd team. Elke woensdagochtend zitten we met elkaar en er vinden regelmatig interessante workshops, maar ook gezellige uitjes plaats! 

Ik ben Jill Tolsma en studeer af voor mijn opleiding Toegepaste Psychologie bij Stichting Muses. Met mijn afstudeeronderzoek werk ik mee aan een groter intern onderzoek. Mijn taak omvat het schetsen van een competentieprofiel van de ‘ideale’ vrijwilliger. Hiermee heb ik mij gericht op de interculturele competenties Ik vind het heel fijn om deel uit te maken van een team ondanks dat ik bezig ben met mijn eigen scriptie. Je hebt een hecht team, iedereen is altijd bereid met je mee te denken, je te helpen als je vastloopt en je energie te geven op de momenten dat je het nodig hebt. Daarnaast weet je ook zeker dat er iets met je onderzoek gedaan wordt, het heeft echt nut.