Onderzoek Jolande

By Vera | Nieuws

Mar 28

Onderzoek Jolande

Onderzoeker Jolande is op wereldreis! Tijdens haar reis doet zij onderzoek voor stichting Muses. De afgelopen maanden heeft zij interviews gehouden in Vietnam, Indonesië, Maleisië en Guatemala met vrijwilligers en projectcoördinatoren.

Vrijwilligers deelden hun ervaringen en gaven mooie voorbeelden van hoe de voorbereidingstraining van Stichting Muses hun geholpen heeft. Bijvoorbeeld deze Nederlandse vrijwilliger in Vietnam:
“Op de eerste dag gingen wij op bezoek bij een weeshuis. De meiden sprongen meteen op de kinderen af om ze te knuffelen. In de training van Muses had ik gehoord dat knuffelen met weeskinderen helemaal niet goed is, omdat sommige van deze kinderen een hechtingsstoornis kunnen hebben. Ze hebben een vaste verzorger nodig. De vrijwilligers die hier mama spelen en dan weer weggaan, zullen de kinderen alleen maar pijn doen. Dit probeerde ik de buitenlandse vrijwilligers uit te leggen. Volgens mij begrepen ze het wel!”

En deze Nederlandse vrijwilliger in Indonesië:
“Een medevrijwilliger baalde dat ze geen cadeautjes had meegenomen voor de kinderen van de school. In de training van Muses had ik gehoord dat dat ook helemaal niet nodig is. Liever niet zelfs. Ik wilde niet zo’n vrijwilliger zijn die maar met spullen kwam gooien. Dat vertelde ik aan mijn medevrijwilliger en die gaf vervolgens aan dat zij daar inderdaad nog niet zo over had nagedacht en het daar ook wel mee eens was.”

 In Guatemala interviewde Jolande vrijwilligers en projectcoördinatoren over de 10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger. Zie hier een van de filmpjes die zij maakte: https://www.youtube.com/watch?v=_FOqeaVWlYw

About the Author

Hoofdonderzoeker bij Stichting Muses, vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania.

Leave a Comment:

Leave a Comment: