Aug 06

Hoe onze trainsters Joanna en Jolande samen Nakira Store hebben opgericht!

By Romy | Nieuws

"Op een Muses borrel van alle trainers staan Joanna en ik, Jolande, aan een tafeltje met een glas sangria in de hand. “Wij moeten samen naar Afrika!” zitten we te lollen. “We gaan het gewoon doen!” Joanna de filmmaker en ik die dol is op schrijven. We zien ons al helemaal Afrika correspondenten worden en grappen en fantaseren de rest van de avond door.

Maar na zo’n borrel gaat het leven gewoon door en raakte ons Afrika-plan een beetje op de achtergrond. Totdat het idee twee jaar later wel weer vorm krijgt. Joanna studeert af als filmeditor en ik reis al een dik jaar over de wereld, voordat ik naar Afrika ga. Toen ik twee maanden in Oeganda was, belt Joanna mij op.

 “Jolande! Mag ik alsjeblieft langs komen? Ik heb echt even een break nodig van het leven hier in Nederland.” “Ja!” roep ik enthousiast. Gezellig. Samen is toch leuker dan alleen."

Het Oegandese avontuur

Ik pik Joanna op van het vliegveld en samen reizen we naar het afgelegen noordoosten van Oeganda: Karamoja. Urenlang rijden wij door de savanne. Hier leven de Karamojong, wat een stam is van semi-nomadische veehouders. De vrouwen wonen in zelfgemaakte dorpen terwijl de mannen met hun vee rondtrekken en ’s nachts onder de sterrenhemel slapen. Een authentieke cultuur die met het tikken van de tijd instant is weten te blijven.

Authentiek Karamoja

Terwijl we elke uithoek van de savanne en zijn bergen leren kennen, werken we als vrijwilligers voor een toeristenorganisatie waarvoor wij veel op pad mogen met lokale gidsen. We horen tientallen verhalen, maken filmpjes en houden interviews met stamhoofden. We beklimmen bergen, gaan mountainbiken en overnachten op de savanne tussen de koeien en geiten van de Karamojong. We springen (bijna) net zo hoog als de Karamojong in hun traditionele dans en leren hoe de mensen hier op de savanne leven. Wij zijn zo onder de indruk van deze regio en zijn cultuur, dat we besluiten om daar iets mee te doen.

De kleurrijke Nakadoeken

Elke Karamojong draagt een Nakadoek met zich mee. Dit is een grote, kleurrijke doek van anderhalf bij twee meter die ze sierlijk om hun lichaam dragen. Het is de trots van de cultuur. De mannen dragen het als rok of slaan het helemaal om hun lichaam heen. De vrouwen knopen de doek op hun rug om maïs in te dragen of naaien er mooie plooirokken van. ’s Avonds als de mannen op de savanne in slaap vallen, gebruiken ze de Nakadoek als deken.
Iedereen in Karamoja heeft wel zo’n doek en hij gaat jaren mee. De kleurrijke kwaliteit spreekt ons aan en algauw hebben wij er ook één. Wij gebruiken onze doek maandenlang als tafelkleed, als heerlijke omslagdoek ’s avonds tegen de kou en als kussentje in de hobbelende busritten.

Nakira Store

Omdat wij zo fan zijn van de Nakadoek en het leuk vinden om samen te werken met de Karamojong, hebben we Nakira Store (www.nakirastore.com) opgericht. Op de lokale markten in Karamoja kopen we de Nakadoeken in en wij verkopen ze vervolgens in Nederland via onze webshop.

Met Nakira Store steunen wij ondernemerschap in Karamoja. Daarnaast gaat een deel van de winst terug naar de community om schoolgeld voor kinderen te betalen. Karamoja is een enorm indrukwekkende regio, maar natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Ouders hebben vaak niet de middelen om hun kinderen naar school te sturen.

Win-win!

Met het brengen van de kleurrijke Nakadoeken naar Nederland, zorgen wij voor wat sprankelende Afrikaanse cultuur in ons kikkerlandje. Jij een mooie doek en mensen in Karamoja een beter lopende business én extra kinderen die naar school gaan. Op een mooie en kleurrijke toekomst!

Kijk op www.nakirastore.com voor al onze kleurrijke Nakadoeken en steun de Karamojong met jouw aankoop. Alakara nooi (heel erg bedankt)!

Geschreven door Jolande, foto’s door Joanna.
Volg ze ook op Instagram!

May 31

Stage ervaring Lotus

By Romy | Nieuws

Stage ervaring Lotus - opleiding Toegepaste Psychologie

"Stichting Muses is mijn eerste echte werkplek geweest en ik ben hier dan ook heel dankbaar voor en had geen betere plek kunnen wensen of hopen. Ik ben bij Muses begonnen met leuke collega’s en geëindigd met vrienden. Ik heb hier mijn talenten ontdekt en leren gebruiken in mijn dagelijkse leven. Daarnaast heb ik leren werken in een organisatie. Ik heb mezelf bij Stichting Muses belangrijk gevoeld. Hoe ik dit heb gevoeld is doordat ik een belangrijke factor werd voor Muses en veel verantwoordelijkheid kreeg. Ik kan hier goed mee omgaan en ben dan ook tevreden als ik terugkijk naar mijn stageperiode. Ik heb veel waardering ontvangen en veel geleerd van Muses. Ik heb het gevoel dat ik veel heb betekend voor Muses en Muses heeft dan ook veel betekend voor mij!"

Ook stage lopen bij stichting Muses? Klik HIER voor meer informatie!

May 31

Stage ervaring Claudia

By Romy | Nieuws

Stage ervaring Claudia - opleiding Marketing & Communicatie

"Toen ik aankwam bij Stichting Muses kwam ik zonder enige verwachtingen terecht in een warm, gezellig team. Al gauw merkte ik dat persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van je talenten centraal staan bij Muses. En dat vind ik ook de kracht van Muses. Met de talenten die je vindt bij Muses, optimaal resultaat leveren voor anderen en voor jezelf. Zo voelde ik, dat ik op mijn eigen manier door middel van mijn talenten, een steentje bij kon dragen aan Muses. Dankzij Muses en een warme en vertrouwde omgeving, heb ik mijzelf opengesteld aan de groep en heb ik zo de talenten die ik beheers, verder doorontwikkeld. Zo ben ik bewust geworden van mijn sterke en minder sterke punten als persoon. En heb ik mijzelf beter leren kennen gedurende mijn stageperiode."

Ook stage lopen bij stichting Muses? Klik HIER voor meer informatie!

Apr 26

Afsluiting impact onderzoek

By Lotus De Wolff | Nieuws

Hey hey,

Wat leuk dat je dit leest. Ik wil je graag vertellen dat we laatst ons Impact-onderzoek eindelijk afgesloten hebben! Het impact-onderzoek is al sinds 2016 bezig. We hebben gekeken of de voorbereidingstraining die  Stichting Muses geeft daadwerkelijk impact heeft. Dus zijn de vrijwilligers die de voorbereidingstraining hebben gevolgd ook echt beter voorbereid op hun vrijwilligerswerk? Er zijn verschillende onderzoekers die bezig zijn geweest en hebben gewerkt aan dit mooie onderzoek. En uiteindelijk is het onderzoek in januari 2019 afgesloten en hebben we een FINAL REPORT voor iedereen. Dit rapport is er zodat iedereen kan lezen over de inzichten die er zijn gekomen door dit onderzoek.

AUTHORS

De schrijvers van het FINAL REPORT zijn Luc van den Boogaart en Vera Huisman. Hieronder vertellen de schrijvers wat over het rapport en hun ervaringen erbij.

Vera  Huisman (25)

"Als hoofdonderzoeker heb ik een hele fijne tijd gehad. Toen ik begon als hoofdonderzoeker was er al veel werk verricht. Het was een leuke uitdaging om alle data te verzamelen, te analyseren en te communiceren. Er was veel ruimte voor het inbrengen van eigen ideeën en ik heb ontzettend veel geleerd, bijvoorbeeld bij het bedenken en maken van de nieuwe website www.route2volunteer.info. Met een leuk team van onderzoeksstudenten hebben we voor veel verdieping kunnen zorgen in het onderzoek. Het was erg leuk om deze studenten te begeleiden en feedback te geven. Door de inzet van heel veel mensen hebben we veel kunnen bereiken. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat. Het impact-rapport geeft een mooi beeld van hoe waardevol de training van Muses is!"

Luc van den Boogaart (24)

"Onderzoek, verbetering, communicatie. Deze drie woorden stonden centraal vanaf moment één dat ik in april bij Muses terecht kwam. De organisatie had al heel erg mooie en grote stappen gezet om het effect van de training inzichtelijk te maken en de training te verbeteren. Aan mijn collega Vera en mij de taak om deze stappen voort te zetten. Met het waanzinnige enthousiasme en hulp van Romy, Jurrien, (onderzoek-)stagiaires en iedereen die Muses lief is, werd er hard gewerkt de afgelopen maanden. Het resultaat: Een heel mooi impact rapport, de mega-informatieve website www.route2volunteer.info afgestudeerde onderzoeksstudenten, top-team van trainers, blije partners en het allerbelangrijkste: Nog beter voorbereide vrijwilligers!

HIGHLIGHTS

Het impact-onderzoek is een onderzoek van 2,5 jaar geweest en heeft heel wat resultaten en inzichten opgeleverd.

Er is binnen dit onderzoek  gekeken naar wat de succesvolle vrijwilliger is volgens projecten en organisaties. Er zijn tien competenties naar voren gekomen die volgens onderzoek “de succesvolle vrijwilliger” heeft: 

1. Openheid
2. Samenwerken
3. Flexibiliteit
4. Nieuwsgierigheid
5. Kennis over cultuurverschillen
6. Zelfkennis
7. Betrouwbaarheid
8. Initiatief nemen
9. Interculturele communicatie
10. Zelfvertrouwen

Meer info over de competenties? Klik hier!

Om de kennis en ervaringen te delen met alle eventuele en toekomstige vrijwilligers is er een website ontwikkeld, Route2volunteer.info. De website geeft daadwerkelijk een route naar succesvol vrijwilligerswerk. Het zou kunnen zijn dat je dit blog ook leest op deze website. Neem even een kijkje naar de route en welke stappen hierbij naar voren komen. De route informeert toekomstige vrijwilligers over alles waar ze aan moeten denken en bewust over moeten zijn in hun voorbereiding voor hun vrijwilligersreis. 

De website meteen bekijken? Klik op de afbeelding hieronder!

CONCLUSIONS

-     Vrijwilligers die getraind worden door Stichting Muses zijn bewuster gedurende hun vrijwilligersperiode.

-     We weten welke competenties belangrijk zijn voor een succesvolle vrijwilliger.

-     We weten hoe we de training elementen kunnen optimaliseren door middel van deze competenties.

Wil je meer weten?

Klik op ons logo hieronder en lees het FINAL-REPORT!

Nov 21

Route2volunteer!

By Romy | Nieuws

Jouw route naar succesvol vrijwilligerswerk

Jouw route naar succesvol vrijwilligerswerk begint op onze nieuwe website Route2Volunteer.info!
Twee jaar lang onderzoek en hiermee een berg aan data. Allemaal data die we graag willen delen. Met sponsors, trainers, partners, maar vooral ook toekomstige vrijwilligers die naar het buitenland gaan om vrijwilligerswerk te doen. Maar hoe deel je zoveel informatie zodat het overzichtelijk blijft? Al snel wisten we het. Een nieuwe website! Een website waarbij we toekomstige vrijwilligers meenemen in de route naar succesvol vrijwilligerswerk. Alles wat er in de voorbereidingen bij komt kijken, alle vragen waar vrijwilligers tegenaan lopen. En.. alle informatie komt uit ons impact onderzoek en hiermee ook uit duizenden ervaringen van oud-vrijwilligers. Oftewel, een website voor vrijwilligers, door vrijwilligers!
Er is hard aan de website gewerkt en wij zijn zelf enorm enthousiast over het resultaat. Neem je ook een kijkje en laat je ons weten wat je ervan vindt? En vergeet de website niet te delen met iedereen in jouw omgeving die overweegt vrijwilligerswerk te gaan doen!

Aug 07

Vrijwilligerswerk op latere leeftijd

By Romy | Nieuws

'Follow your dreams'

Zou er een 'perfecte' leeftijd zijn om vrijwilligerswerk te doen? De leeftijd van de grootst vertegenwoordigende groep vrijwilligers ligt tussen de 16-25 jaar. Toch gaan er ook steeds meer vrijwilligers op latere leeftijd vrijwilligerswerk doen.

Muses trainster Kunie maakte op 44-jarige leeftijd haar droom waar en volgde haar hart naar Zuid-Afrika. Laat haar verhaal jou of iemand in je omgeving inspireren!


"Met beide voeten op de grond, kom je geen stap vooruit….                       December 2010..

Het spannende avontuur ging beginnen. Op 44 jarige leeftijd haalde ik mijn beide voeten van de grond, om de stap te maken als vrijwilligster naar Zuid-Afrika. Mijn hart volgen, mijn droom waarmaken en een stukje duurzaamheid creëren door samenwerking met het project en de lokale bevolking.

Die stap was er niet zomaar…
Waar wil ik naar toe, wat wil ik doen, durf ik het, kan ik het wel, vind ik wel aansluiting bij de “jeugd”, ben ik niet te oud. Maar mijn verlangen om mijn jeugddroom waar te maken, waren sterker als de “beren op de weg”

Lang leve Google…..zoeken, vergelijken, waar voel ik mij goed bij, welk project en organisatie spreken mij aan. Hierin volgde ik mijn gevoel en intuïtie.
Contact leggen met mede vrijwilligers, voorbereidings training, sponsorgeld genereren. Allemaal voorbereidingen waardoor mijn enthousiasme steeds groter werd en ik merkte, dat al die “beren” voor mij op de loop gingen. Energie krijgen van je medevrijwilligers, juist omdat ze vaak een stuk jonger zijn. Met andere ogen leren kijken, de wereld zien door “hun ogen”. Verfrissend en verrijkend. Anderzijds leerde zij door “mijn ogen” naar de wereld te kijken. Wat een waardevolle en inspirerende momenten waren dat. Samen de schouders eronder zetten en een stukje duurzaamheid creëren. “samen” ongeacht leeftijd, afkomst of status.
Open, eerlijk zijn en nieuwsgierig zijn, zowel naar jezelf als binnen je project en het contact met medevrijwilligers. Je krijgt er zoveel voor terug, het is life changing en inspirerend.

Je leert jezelf opnieuw te ontdekken, waar je mooie krachten liggen en waar je valkuilen opduiken. Het genieten met een grote G van het land, de natuur, cultuur, de bevolking en dat i.c.m. , dat je een inspiratiebron bent voor het project en de lokale bevolking.

De rugzak met levenservaring, neem het mee en draag hem vol trots, want ze kunnen zoveel leren van je. De jongeren, het project en de bevolking. Door deze rugzak met levenservaring, kan je een steun zijn en een aanvulling i.p.v. een opvulling. Jouw ervaringen….gebruik het in je voordeel.

“ik kan zo goed met je praten over mijn toekomst”( weeskind van 18 jaar)
“je kan zo goed met kinderen om gaan “( verzorger van het project)
“door jou ervaring leer ik”
“vind het fijn, dat ik bij jou terecht kan, als ik heimwee heb naar thuis”( vrijwilligster van 18 jaar)
“je bent zo gezellig, ruimdenkend en je kan je goed inleven in de jongeren”( projectleider en jonge vrijwilligers)

Kortom… De rugzak is er, maak er gebruik van , doe er je voordeel mee. Maak nieuwe herinneringen , die je weer mee terug neemt in je rugzak. Het heeft mij een andere kijk op de wereld, mijzelf als mens en het vrijwilligerswerk gegeven.

Het vlammetje brandde, maar is nu een haardvuur. Zo warm ben ik geworden van en door het vrijwilligerswerk. 2012 en 2017 wederom de rugzak weer omgedaan en opnieuw vrijwilligerswerk gedaan. Verslavend?.....ja voor mij wel. Het doet wat met je als mens, het zet je tot nadenken, wat wil ik, wat kan ik etc. Vragen die iedere keer wederom omhoog kwamen na mijn vrijwilligerswerk. Als ik mijn hartje zou volgen, ging ik het liefst meerdere keren per jaar of langer vrijwilligerswerk doen.

Maar de realiteit blijft ook. Hier in onze westerse wereld heb ik toch mijn verplichtingen, werk, gezin, familie, financiën. Ik was dankbaar dat ik al drie keer heb mogen werken als vrijwilliger..
Maar de onrust bleef. Die onrust bracht mij bij Stichting Muses, waar ik ontdekte dat ik tot trainer opgeleid kon worden en trainingen hierdoor kon gaan geven aan vrijwilligers die naar het buitenland willen om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Ik luisterde naar mijn gevoel….dit was het. Hierdoor kon ik mijn ervaringen, enthousiasme voor en over het vrijwilligers werk overdragen aan de aankomende vrijwilligers. Inzichten en handvatten geven om het beste uit zichzelf en het vrijwilligerswerk te halen.
Wederom verplaatste ik mijn voeten en heb er geen minuut spijt van.

Met veel enthousiasme volg ik de opleiding, geef ik trainingen en ontwikkelde ik mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hoe mooi en inspirerend is dat!

Follow your dreams…
Follow your heart
Be the change you want to see in the world.

Neem de stap, doe je rugzak om en maak jou wereld en die van het project en de lokale bevolking een stukje mooier en duurzamer. Zijn we daar niet met zijn allen naar op zoek?"

Warme groet, Kunie

May 02

Terug in Nederland

By Romy | Nieuws

Voor mij is het inmiddels 12 jaar geleden dat ik terug kwam van mijn vrijwilligerswerk in Guatemala, maar ik herinner mij mijn terugkomst als de dag van gister. Het 'landen' in Nederland duurde lang, zeker een aantal maanden. Ik weet nog heel goed hoe materialistisch ik iedereen hier vond. Ook voelde ik mij echt niet altijd begrepen door anderen. Vaak was het: 'Daar komt ze weer met dr Guatemala'. Dus ik kon niet bij iedereen mijn verhaal kwijt.
Een buitenlandervaring maakt enorm veel impact. Het is letterlijk life changing. Dat is heel bijzonder en ik zou het dan ook iedereen aanraden. Maar wat je niet moet vergeten is dat je ook weer terug komt in Nederland... en dat kan pittig zijn. Niet voor iedereen, maar voor veel reizigers wel.
Toen ik stichting Muses had opgericht en de voorbereidingstraining had ontwikkeld wist ik al snel dat er ook een terugkomtraining moest komen. Voor iedereen, die net als ik, een plek wilde hebben om zijn/haar ervaringen te delen. Mooie en soms ook minder mooie ervaringen. Inmiddels heb ik heel veel bijzondere verhalen mogen aanhoren en kan ik zeggen dat de terugkomtraining absoluut de moeite waard is om bij te wonen! Wanneer mogen wij jouw ervaringen horen?

Scroll ook nog even verder om te zien welke tips andere vrijwilligers jou geven om weer te 'landen' in Nederland en welke gevoelens er bij anderen spelen. 

Apr 03

De 10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger

By Vera | Nieuws

De 10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger

In het onderzoek naar de belangrijkste competenties voor een succesvolle vrijwilliger zijn partners van Muses, oud vrijwilligers en lokale projectcoördinatoren gevraagd naar wat belangrijk is om als vrijwilliger succesvol te zijn. Hieruit zijn 10 competenties naar voren gekomen.

Een competentie is een vermogen dat kennis, inzicht, attitude en/of vaardigheidsaspecten omvat om concrete doelen te bereiken. In de context van Het Muses Impact Onderzoek zijn onderstaande competenties misschien niet per definitie allemaal een competentie, maar zijn het wel allemaal vormen van kennis, inzicht of houding die cruciaal zijn voor succesvol vrijwilliger-schap! 

De Top 10 competenties

  1. Openheid

Je toont inlevingsvermogen, interesse en aandacht naar anderen en je omgeving en bent bereid om hiervan te leren en je aan te passen.

  1. Samenwerken

Je levert met anderen een bijdrage, waarbij er respect is voor en rekening gehouden wordt met verschillende culturele achtergronden en omstandigheden.

  1. Flexibiliteit

Je kunt je gemakkelijk aanpassen aan een veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden en gedragingen van anderen. Het gaat hierbij echt om het daadwerkelijk aanpassen van je gedrag/houding.

  1. Nieuwsgierigheid

Een houding hebben waarbij je je graag laat verrassen en je niet onmiddellijk afvraagt wat het nut is van nieuwe informatie. Je geeft het nieuwe graag een kans en experimenteert met nieuwe ervaringen en werkwijzen. Leren is makkelijker als je over deze competentie beschikt.

  1. Kennis over cultuurverschillen

Je hebt kennis over anderen en hun cultuur. Je leert van anderen en ziet verschillen en overeenkomsten tussen mensen waarmee je praat op basis van culturele kenmerken, waarbij je weet dat er misschien verschil is in interpretatie van bepaald gedrag.

  1. Zelfkennis

Je eigen sterke kanten, zwakheden en begrenzingen kennen en deze niet overschatten of onderschatten. Inzicht hebben in je gedragingen en houdingen en aan de mogelijke invloed hiervan op de omgeving. Je vraagt feedback om zelfkennis te vergroten.

  1. Betrouwbaarheid

Je handelt volgens de, binnen de organisatie gedeelde, sociale en ethische normen en komt afspraken na.

  1. Initiatief nemen

Je bent niet bang om iets uit eigen beweging te ondernemen, zonder aansporing van iemand anders, in plaats van af te wachten.

  1. Interculturele communicatie

Je bent in staat om te gaan met de informatie-uitwisseling tussen zender en ontvanger uit verschillende culturen, waarin het cultuurverschil groot genoeg is om een impact te hebben op deze uitwisseling.

10. Zelfvertrouwen

Je kan weloverwogen en zelfbewust besluiten en acties te ondernemen, ook in moeilijke omstandigheden.

 

Mar 28

Onderzoek Jolande

By Vera | Nieuws

Onderzoek Jolande

Onderzoeker Jolande is op wereldreis! Tijdens haar reis doet zij onderzoek voor stichting Muses. De afgelopen maanden heeft zij interviews gehouden in Vietnam, Indonesië, Maleisië en Guatemala met vrijwilligers en projectcoördinatoren.

Vrijwilligers deelden hun ervaringen en gaven mooie voorbeelden van hoe de voorbereidingstraining van Stichting Muses hun geholpen heeft. Bijvoorbeeld deze Nederlandse vrijwilliger in Vietnam:
“Op de eerste dag gingen wij op bezoek bij een weeshuis. De meiden sprongen meteen op de kinderen af om ze te knuffelen. In de training van Muses had ik gehoord dat knuffelen met weeskinderen helemaal niet goed is, omdat sommige van deze kinderen een hechtingsstoornis kunnen hebben. Ze hebben een vaste verzorger nodig. De vrijwilligers die hier mama spelen en dan weer weggaan, zullen de kinderen alleen maar pijn doen. Dit probeerde ik de buitenlandse vrijwilligers uit te leggen. Volgens mij begrepen ze het wel!”

En deze Nederlandse vrijwilliger in Indonesië:
“Een medevrijwilliger baalde dat ze geen cadeautjes had meegenomen voor de kinderen van de school. In de training van Muses had ik gehoord dat dat ook helemaal niet nodig is. Liever niet zelfs. Ik wilde niet zo’n vrijwilliger zijn die maar met spullen kwam gooien. Dat vertelde ik aan mijn medevrijwilliger en die gaf vervolgens aan dat zij daar inderdaad nog niet zo over had nagedacht en het daar ook wel mee eens was.”

 In Guatemala interviewde Jolande vrijwilligers en projectcoördinatoren over de 10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger. Zie hier een van de filmpjes die zij maakte: https://www.youtube.com/watch?v=_FOqeaVWlYw

Mar 23

Nieuwe hoofdonderzoeker

By Vera | Nieuws

Nieuwe Hoofdonderzoeker

Als nieuwe hoofdonderzoeker bij Stichting Muses neem ik jullie graag even mee achter de schermen! In 2016 is Muses gestart met het Impact-onderzoek, een onderzoek naar de effectiviteit van de trainingen. Aan mij nu de eer om leiding te geven aan dit onderzoek en de onderzoeksstagiair(e)s te begeleiden bij hun deel van het onderzoek.

Over mij: Ik ben Vera, 24 jaar en afgestudeerd in International Development Studies. Ik heb een grote interesse voor andere landen en culturen en houd veel van reizen en lezen. Ik heb stichting Muses in 2013 leren kennen, toen ik een training volgde voorafgaand aan mijn vrijwilligerswerk in Tanzania. Verder heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan in Gambia en heb ik hier ook tweemaal onderzoek gedaan voor mijn studie. Als hoofdonderzoeker van het Impact-onderzoek kijk ik er naar uit om het effect van de Muses-trainingen inzichtelijk te maken en zo bij te dragen aan duurzamer vrijwilligerswerk!

Momenteel zijn er 5 onderzoeksstagiairs van de opleiding Toegepaste Psychologie verbonden aan stichting Muses. 3 hiervan zoomen elk verder in op 1 van de 10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger. Lisan onderzoekt de competentie (inter)culturele communicatie, Ramon onderzoekt de competentie zelfvertrouwen en Marieke onderzoekt de competentie zelfkennis.
Verder onderzoekt Demi het effect van de training Wijzer met Kids en doet Job onderzoek naar het Greater Good Programma.
Daarnaast doet ook Jolande onderzoek voor Stichting Muses. Zij is momenteel op wereldreis en heeft al vrijwilligers en projectleiders in Maleisië, Indonesië en Vietnam geïnterviewd. Vanuit Guatemala gaat zij hier nu mee verder.

Graag delen wij op deze plek binnenkort meer over het onderzoek. Hopelijk kijk je dan weer mee!

1 2 3 12