Nieuwe stagiaires op kantoor!

By Romy | Nieuws

Nov 12

“Hi, ik ben Leah Zonneveld, 18 jaar. Ik woon in Amsterdam en zit in het tweede jaar van de opleiding Communicatie aan de HvA. De komende tien weken zal ik stage gaan lopen bij Stichting Muses.Tijdens mijn stage bij Stichting Muses zal ik de communicatiemiddelen gaan bekijken en kijken hoe deze op een nog effectievere & innovatieveren wijze kunnen worden ingezet. Ik heb er zin in!”

“Ik ben Floor. Ik zit nu in mijn laatste jaar van de opleiding Toegepaste Psychologie en ben bezig met mijn afstudeeronderzoek. Vanaf september ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek bij Stichting Muses. Zelf heb ik 1,5 jaar geleden een half jaar stage gelopen in Ghana. Ik gaf leerkrachten adviezen en begeleidde een aantal kinderen individueel. Bij het project hoorde ook een weeshuis met een aantal weeskinderen. Ik heb daar een onvergetelijke en bijzondere tijd gehad. Door deze ervaring bleef vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden mij interesseren. Ik heb Stichting Muses toen een e-mail gestuurd met de vraag of ze behoefte hadden aan een onderzoek, waar uiteindelijk een product uit zou voortkomen. Uit een introducerend gesprek met Romy kwam naar voren dat ze graag wat verdiepend onderzoek wilde voor de training Wijzer met Kids, ook omdat dit bij mijn andere stage en werk-ervaring paste. Door middel van literatuuronderzoek en interviews met oud-deelnemers van de training Wijzer met Kids onderzoek ik of vrijwilligers op dit moment voldoende worden voorbereid op de hechtingsproblematiek die ze kunnen tegenkomen wanneer zij met kinderen op hun project gaan werken. Dit onderwerp werd vorig jaar belicht in de media. Er kwam naar voren dat vrijwilligers die komen en gaan en voor jonge kinderen zorgen, schadelijk zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van deze kinderen. Maar Stichting Muses probeert deze vrijwilligers zo voor te bereiden dat ze bewust zijn van de taken die ze wel en niet kunnen uitvoeren. Ik hoop in januari het onderzoek afgerond te hebben.”

“Hallo, ik ben Rianne Landman, 19 jaar, en ik woon met mijn ouders en jongere zusje in Berkhout (een dorpje naast Hoorn).
Ik volg een opleiding aan het ROC van Amsterdam – Front Office/Hoofd-Informatie. Aankomend jaar studeer ik af, en deze stage bij Muses hoort daar nog bij.Ik heb contact opgenomen met Romy voor een stage mogelijkheid, en zij heeft me vervolgens uitgenodigd om een cursus van Muses bij te wonen. Van te voren wist ik nog niet zo goed wat ik van een Vrijwilligersnetwerk bedrijf moest verwachten, en ook niet wat ik zou opsteken van de cursus, sinds ik niet van plan was om in de nabije toekomst vrijwilligerswerk te gaan doen. De cursus bleek ook voor mij heel erg interessant en leerzaam te zijn, en ik vond het prachtig om de beelden te zien van vrijwilligers in het buitenland en de verschillende culturen en gewoontes. Ook vond ik het erg goed dat de cursus je bewust maakt van jezelf en wat je allemaal kunt verwachten als je als vrijwilliger naar het buitenland gaat.
Het heeft grootte indruk gemaakt, en ik ben erg blij dat ik hier stage mag lopen om mijn school goed af te sluiten.”

v.l.n.r: Leah, Floor en Rianne

v.l.n.r: Leah, Floor en Rianne

Follow

About the Author

Hola! Ik ben Romy en heb na mijn vrijwilligerswerk in Guatemala (2006), samen met Jurrien Stichting Muses opgericht. Mijn buitenlandervaring was onvergetelijk en inspireert mij nog dagelijks.

Leave a Comment:

Leave a Comment: