Nieuwe hoofdonderzoeker

By Vera | Nieuws

Mar 23

Nieuwe Hoofdonderzoeker

Als nieuwe hoofdonderzoeker bij Stichting Muses neem ik jullie graag even mee achter de schermen! In 2016 is Muses gestart met het Impact-onderzoek, een onderzoek naar de effectiviteit van de trainingen. Aan mij nu de eer om leiding te geven aan dit onderzoek en de onderzoeksstagiair(e)s te begeleiden bij hun deel van het onderzoek.

Over mij: Ik ben Vera, 24 jaar en afgestudeerd in International Development Studies. Ik heb een grote interesse voor andere landen en culturen en houd veel van reizen en lezen. Ik heb stichting Muses in 2013 leren kennen, toen ik een training volgde voorafgaand aan mijn vrijwilligerswerk in Tanzania. Verder heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan in Gambia en heb ik hier ook tweemaal onderzoek gedaan voor mijn studie. Als hoofdonderzoeker van het Impact-onderzoek kijk ik er naar uit om het effect van de Muses-trainingen inzichtelijk te maken en zo bij te dragen aan duurzamer vrijwilligerswerk!

Momenteel zijn er 5 onderzoeksstagiairs van de opleiding Toegepaste Psychologie verbonden aan stichting Muses. 3 hiervan zoomen elk verder in op 1 van de 10 competenties voor een succesvolle vrijwilliger. Lisan onderzoekt de competentie (inter)culturele communicatie, Ramon onderzoekt de competentie zelfvertrouwen en Marieke onderzoekt de competentie zelfkennis.
Verder onderzoekt Demi het effect van de training Wijzer met Kids en doet Job onderzoek naar het Greater Good Programma.
Daarnaast doet ook Jolande onderzoek voor Stichting Muses. Zij is momenteel op wereldreis en heeft al vrijwilligers en projectleiders in Maleisië, Indonesië en Vietnam geïnterviewd. Vanuit Guatemala gaat zij hier nu mee verder.

Graag delen wij op deze plek binnenkort meer over het onderzoek. Hopelijk kijk je dan weer mee!

About the Author

Hoofdonderzoeker bij Stichting Muses, vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania.

Leave a Comment:

Leave a Comment: