Lotte Vlug is op dit moment voor haar vrijwilligerswerk in Quito, Ecuador

By Jurrien | Deelnemers

Feb 08

Lotte gaat samen met Manouk in Quito, Ecuador, vrijwilligerswerk doen. Ze gaan werken bij project ‘Villa Ticca’. Ze hebben in Nederland €1100 opgehaald die ze gaan besteden in het weeshuis.

De eerste ervaringen van Lotte over Ecuador zijn als volgt:
“De lessen zijn erg leuk, we leren wat grammatica en vooral oefenen met Spaans praten. Het leuke vind ik vooral dat de leraren veel over de Ecuadoriaanse cultuur vertellen. Over eten: in Ecuador eten ze cavia, nog niet geprobeerd, en varkenshuid (soort van kroepoekachtige smaak) en in elk gerecht zit wel banaan. We eten ook heel veel gebakken banaantjes met zout, een soort chips. Over machismo: een meisje zet nooit de eerste stap en jongens lopen altijd aan de kant van de straat om hun meisje te beschermen. Er wordt heel veel aan salsadansen en karaoke gedaan. Ook hier in Ecuador is sprake van discriminatie, tegenover zwarten en de inheemse bevolking (indianen, indigenous people). Een man die je aankopen van de markt naar je auto brengt, noem je Manuel; een schoonmaakster heet altijd Maria. We zijn ook tijdens de les naar een grote overdekte markt geweest waar we heel veel soorten fruit hebben geproefd en waar alle lokale mensen komen lunchen, ik kwam ogen tekort!”

Via haar weblog kan je haar steunen en op de hoogte blijven van haar ervaringen. Meer over Lotte en haar vrijwilligersproject op lottevlug.waarbenjij.nu

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: