Training 'Impact vanuit Talent'

Dé training om Nederlandse vrijwilligers vanuit eigen talent te laten
bijdragen aan onze maatschappij. Graag brengen wij u, gezien uw werkzaamheden met vrijwilligers, op de hoogte van een nieuw initiatief vanuit Stichting Muses. Onze nieuwe training 'Impact vanuit Talent', een training die voor zowel uw organisatie als uw vrijwilligers veel waarde zal toevoegen.

Het aanbod van Muses: 

Wij geloven dat vrijwilligers die bewust zijn van hun eigen talenten een hogere bijdrage leveren binnen een organisatie. Het is duidelijk dat door je talent in te zetten, je sterke punten kunt ontwikkelen. Wanneer je een sterk punt hebt, houdt het in dat je een taak iedere keer dat je het uitvoert (bijna) perfect uitvoert. Hier zit de potentie van grote meerwaarde in, zowel voor de vrijwilligersorganisatie als de vrijwilliger, maar ook voor de samenleving in het algemeen.

  • Werken met talent als uitgangspunt maakt vrijwilligers gelukkiger, minder gestrest en creatiever.
  • Het biedt de vrijwilliger een gemakkelijkere taal om uit te leggen wie zij zijn en wat zij bij te dragen hebben.
  • Vrijwilligers vinden sneller hun plek binnen een organisatie en voelen zich meer gewaardeerd voor het werk dat zij doen.
  • Het geeft de vrijwilliger meer zelfvertrouwen, wanneer hij/zij werkt vanuit talent en dus iets mag doen waar hij/zij goed in is.

Voorafgaand van de training maakt iedere deelnemer het CliftonStrengths Assessment. Hieruit volgen 5 unieke talent thema's met een uitgebreid persoonlijk rapport. Eén op de 33 miljoen mensen heeft dezelfde set aan talenten. Met behulp van het assessment maken we talenten inzichtelijk, is daarmee ondersteunend aan de training en ontgrendelen we het potentieel van elk persoon. Dit is daarmee de basis voor de training.

  • Een vrijwilliger die zich bewust is van zijn/haar unieke talenten zal effectiever en efficiënter te werk gaan. Er gaat namelijk geen tijd verloren aan taken waar het talent van de vrijwilliger niet ligt.
  • Het stelt de organisatie in staat om verschillen tussen personen zichtbaar te maken, beter te begrijpen en effectiever in te zetten.
  • De strengths mindset versnelt binnen teams de onderlinge overeenstemming, de productieve samenwerkingsverbanden en persoonlijk leiderschap.
  • Minder uitval van vrijwilligers, doordat ze sneller op een plek zitten waarin zij kunnen werken vanuit talent. Oftewel, een duurzamere verbinding tussen de vrijwilliger en de organisatie.

De training 'Impact vanuit Talent' wordt aangeboden vanuit stichting Muses. Als stichting hebben wij geen winstoogmerk en kunnen wij de kosten dus laag houden. Deze training is dan ook alleen bedoelt voor vrijwilligers omdat wij als doel hebben de impact van vrijwilligers te vergroten. ?

Tijd: 10.00 - 16.00
Locatie: Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam
Investering: €65 (Dit is inclusief het Strengths Assessment, gezonde lunch en  6 maanden lang na het volgen van de training ontvangen de deelnemers waardevolle informatie per mail.)

INSCHRIJVEN


"Het ontdekken van datgene waar mijn talenten van nature liggen, heeft mij zoveel eye-opener gegevens! Ik zag in eerste instantie veel van mijn talenten ook als een 'last', maar weet nu wat ik nodig heb om vanuit mijn talent echt te kunnen bijdragen"


"Het is zo fijn om woorden te kunnen geven aan datgene waar je goed in bent en waar je energie van krijgt! Binnen mijn organisatie doe ik nu echt datgene waarmee ik een positief verschil kan maken"