Hoofdonderzoeker Impact Onderzoek

Stichting Muses traint vrijwilligers van voorbereiding t/m terugkomst. Doel is de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. De voorbereidingstraining is het voornaamste instrument van Muses, Jaarlijks worden er zo’n 1000 vrijwilligers voorbereid dmv deze training.
In 2016 hebben wij sponsoring ontvangen vanuit COFRA om het effect van de voorbereidingstraining te gaan onderzoeken. Een groot en enorm interessant onderzoek! We streven ernaar om het onderzoek echt onderdeel te laten zijn van de organisatie. Daarom wordt er zoveel mogelijk met onze trainers en stagiaires samengewerkt. Dit helpt ons om met met elkaar ons werk te verbeteren en wereldwijd een grotere impact van vrijwilligers te realiseren. Het doel van het onderzoek is aan te tonen hoe de voorbereidingstraining bijdraagt aan een grotere impact van de vrijwilliger op het project. Vrijwilligers hebben impact als zij zich duurzaam en bewust inzetten tijdens hun vrijwilligerswerk maar ook daarna. 

Het onderzoek bestaat uit 3 fasen, waarbij we inmiddels in fase 3 zijn aangekomen en voor dit proces op zoek zijn naar een nieuwe hoofdonderzoeker. In de eerste 2 fasen is er een competentieprofiel opgesteld die bestaat uit 10 competenties waaraan een succesvolle vrijwilliger moet voldoen. Ook zijn er 3 meetpunten geïmplementeerd.
De 3e fase bestaat o.a. uit het onafhankelijk meten van de 10 competenties. In hoeverre draagt de training bij aan de ontwikkeling van deze competentie en waarin kan dit worden geoptimaliseerd? Hierin hebben ook onze onderzoeksstudenten een belangrijke bijdrage. Doel voor komende maanden is om alle resultaten tot nu toe te verzamelen, te concretiseren en naar buiten te brengen. 

  • Je wordt enorm enthousiast wanneer je het woord 'impactmeting' hoort. 
  • Je houdt ervan data in te duiken en dit logisch en overzichtelijk te maken voor anderen. Je bent er goed in dit ook naar buiten toe te communiceren, bijv in rapporten voor sponsors, in blogs of Social Media. 
  • Je hebt een passie voor reizen/vrijwilligerswerk
  • Je krijgt er energie van om studenten te begeleiden/coachen. Je maakt gemakkelijk contact met nieuwe mensen. Als hoofdonderzoeker heb je contact met het vaste team, maar ook met de trainers en een van onze onderzoekers die momenteel vanuit het buitenland onderzoek voor ons doet. 
  • Je bent creatief in het vormgeven van het onderzoek. Er zijn richtlijnen, maar we nodigen je uit om ook zelf ideeën aan te dragen. 
  • Je hebt (enige) ervaring in het doen van research.
  • Een organisatie waarin zelfontwikkeling een belangrijke waarde is, dus waar ook jij jezelf absoluut verder zal gaan ontwikkelen.
  • Een heel fijn team waar je 3 dagen per week onderdeel van wordt. (in Amsterdam)
  • Een functie van februari t/m november. (wellicht verlenging mogelijk)
  • Vergoeding van €1100 per maand (incl. reiskosten)

Hoofdonderzoeker Fase 2;           Anneke Dekker

Mijn tijd als onderzoeker voor Muses heb ik ervaren als een hele leerzame en gezellige tijd. Binnen het onderzoek is ontzettend veel mogelijk. Muses traint zoveel vrijwilligers, dat er continue nieuwe data binnenkomt. Ook zijn er altijd onderzoeksstagiaires die een afgebakend stuk van het onderzoek op zich nemen.

Het onderzoek is gebaseerd op de lean startup methode: niet blijven hangen in uitgebreide plannen en methodes, maar steeds in kleine stapjes opzetten - doen - evalueren. Jurrien is als inspirator op de achtergrond betrokken bij het onderzoek en zet zijn kennis en ervaring in om het onderzoek steeds naar een hoger niveau te tillen (nieuwe technologieën, uitgebreide dashboards en analyses zijn helemaal zijn ding). Romy is als operationeel manager een hele fijne sparringpartner voor de toepasbaarheid van de uitkomsten van het onderzoek.

Een fijn team om in te werken! En een mooie kans om je onderzoeksvaardigheden én leidinggevende capaciteiten verder te ontwikkelen.