Heart4Ghana


Ben jij op zoek naar een organisatie waarbij een persoonlijke benadering voorop staat en waarbij er veel aandacht is voor je voorbereiding? Dan past Heart4Ghana vast perfect bij jou! 

Onze missie is om een duurzame en verantwoorde ontwikkelingsamenwerking te bereiken in het noorden van Ghana. Vanuit een Christelijke levenshouding wordt een integere en intensieve samenwerking met lokale partners aangegaan en wordt gebruik gemaakt van lokale kennis en vaardigheden zodat een concrete bijdrage geleverd kan worden aan maatschappelijke, ecomonische doelen en missionaire doelen. 
Tevens wordt deze kennis en ervaring gedeeld met onze bezoekers om hen te inspireren deze kennis en ervaring toe te passen in hun eigen leven. 

Om deze missie te bereiken worden (professionele) vrijwilligers ingezet ter ondersteuning in de projecten van lokale partners. Naast de inzet van vrijwilligers worden deze lokale maatschappelijke projecten financieel gesponsord zodat zij tot hun volle potentie kunnen groeien. 

Al onze activiteiten zijn erop gericht om kleine ondernemers in de regio te voorzien van werkgelegenheid. Daarnaast krijgen alle lokale werknemers in dienst van Heart4Ghana een eerlijk en marktconform salaris. Verder moedigen we onze bezoekers (vrijwilligers/stagiaires/reizigers) aan om te participeren aan de locale en culturele gebruiken van de regio om zo een integrale en verantwoorde samenwerking te verkrijgen.

Het de bedoeling dat je de voorbereidingstraining van stichting Muses gaat volgen. Als je in een project met kinderen komt te werken, zal je ook de Wijzer met Kids training moeten doen. De kosten voor beide trainingen zitten bij de programmakosten inbegrepen.

Naast het harde werken op je project wordt er voor de ontspanning ook gezorgd voor leuke workshops, zoals Shea Butter maken of een workshop lokale dans! 

Er vinden maandelijks informatiebijeenkomsten plaats om kennis te maken met deze mooie organisatie! 

Heart4Ghana verplicht haar vrijwilligers een goede voorbereiding voordat zij naar hun project vertrekken en vergroot hiermee de impact van vrijwilligers wereldwijd. (Lees hier meer over de Duurzaamheidsstempel)