Guatemala

San Antonio, guatemala
[salbumthumbs=4,2,n,n,right,] Ik ben Romy Schagen, mede oprichter van Stichting Muses en contactpersoon voor iedereen die naar Guatemala gaat om vrijwilligerswerk te doen.

In 2006 ben ik voor het eerst met Activity International naar Guatemala geweest. Ik werkte daar in een kinderdagopvang en volgde Spaanse lessen. Van te voren heb ik een inzamelingsactie gehouden dus ik vertrok met 1000 euro. Op die manier heb ik zo veel meer voor de guatemalteekse bevolking kunnen betekenen. Ik nam de kinderen van de opvang mee naar de dierentuin en schafte leer middelen aan. Daarnaast bezocht ik ook andere projecten. Toen ik terug kwam nam Jurrien Mammen contact met mij op en hebben we de stichting opgericht. Datzelfde jaar vertrok ik nogmaals naar Guatemala samen met twee vriendinnen. Samen hebben we toen 4000 euro ingezameld. In één maand hebben we keihard gewerkt en heel veel moois mee gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld een speeltuin neer gezet in het dorpje San Felipe in samenwerking met de gemeente aldaar. Ook hebben we gezinnen bezocht in San Antonio. Dit waren gezinnen die nog nooit een vrijwilliger hadden ontmoet. We voorzagen ze in de basisvoorzieningen maar pakten het ook groter aan. Zo hebben we een oog operatie betaald voor een jongen met het downsyndroom van 7 jaar. Ook hebben we een huis verstevigd voor een heel oud vrouwtje waar de regen naar binnen stroomde tijdens het regenseizoen.
Kijk voor mijn ervaringen op

Ik ben ervan overtuigd dat je op een kleine manier heel veel kan betekenen voor een ander. En ik zie dit ook eigenlijk als mijn plicht omdat wij hier in Nederland alles hebben, of alles voor elkaar kunnen krijgen.

Binnen stichting Muses informeer ik alle reizigers die hun vrijwilligerswerk in Guatemala doen en ik motiveer ze om van te voren een inzamelingsactie te houden. Tijdens hun reis lees ik alle weblogs en geef indien nodig nog extra informatie of tips. Ik vind het fijn dat ik op die manier evengoed nog iets voor de Guatemalteekse bevolking kan betekenen.

Contactpersoon

Leave a Comment:

Leave a Comment: