The Greater Good

Je bent terug in Nederland! Met een backpack vol nieuw ontwikkelde talenten, kwaliteiten en een onvergetelijke ervaring. Je hebt zoveel gezien, gedeeld, geleerd en ervaren, dat kan letterlijk life changing zijn! Je vraagt je misschien af of de studie die je volgt of de baan die je hebt wel echt is wat je wilt. Wij weten uit eigen ervaring wat een impact zo'n reis kan hebben. Door middel van de training The Greater Good zetten we dat geweldige gevoel van ‘making a difference’ in die jij als vrijwilliger mee terugneemt van jouw reis en vertalen dit in een werk/levens plan die jou vooruit helpt in de richting van jouw persoonlijke succes verhaal. Wij helpen jou het maximale uit jouw talenten te halen zodat jij succesvol kunt worden op een manier die bij jou past. Door te ontdekken wat jouw kernmotivatie is, waar jij gelukkig van wordt en energie van krijgt, kunnen wij jou op weg helpen bij het kiezen van bijvoorbeeld een juiste studie of baan. 

  • Een programma van 5 weken
  • Inclusief de online Strengths Finder test
  • Inclusief lunch en materialen
  • Inclusief persoonlijke begeleiding
dag 1

Jouw kernmotivatie op papier

Voordat je van start gaat met het programma maak je vanuit huis de online Strengths Finder test. Hieruit komen jouw 5 unieke talenten met een uitgebreid rapport. We starten dag 1 om jouw talenten beter te begrijpen. Vervolgens gaan we aan de slag om de eerste versie van jouw kernmotivatie op papier te zetten. Jouw kernmotivatie beschrijft in één korte zin datgene waar jouw talenten liggen, jij energie uit haalt en gelukkig van wordt. In de week die volgt geven wij jou opdrachten mee om deze kernmotivatie te verscherpen. 

dag 2

Doelen en acties

Je kernmotivatie staat en is helder! Op dag 2 ontdekken we door middel van visualisaties welk doel jij voor ogen hebt. De visualisatie vindt plaats onder begeleiding van een trainer en helpt jou jouw doel helder te krijgen. Vervolgens maak je concrete acties die je de komende 4 weken gaat uitvoeren om dichterbij jouw doel te komen. Ook hiervoor geven wij jouw mooie opdrachten mee. 

dag 3

Reflectie en implementatie

De laatste dag staat in het teken van reflectie. Wat heb je gedaan om dichter bij jouw doel te komen, hoe voelde dit en waar liep je nog tegenaan. We nemen op een unieke wijze letterlijk afscheid van de belemmeringen die jou mogelijk nog tegenhouden om tot jouw doel te komen en helpen jou om te gaan leven naar jouw kernmotivatie!

Na mijn reis in het buitenland kwam ik erachter dat de studie die ik volgde helemaal niet meer bij mij paste. Het Greater Good programma heeft mij op weg geholpen in de zoektocht naar de studie waar ik nu helemaal op mijn plek zit! 

Het Greater Good programma is een initiatief vanuit Stichting Muses. Naar aanleiding van eigen ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland kennen wij dat gevoel van 'terugkomen' en het maken van nieuwe keuzes. Lees meer op de aparte Greater Good website.