Greater Good ervaringen

Het Greater Good verhaal van trainster Romy Schagen:

“Ik heb ooit mijn kernmotivatie mogen ontdekken: ‘Mensen helpen, anderen te helpen.’ En dat is waar ik sinds 2012 Romyelke dag met heel veel energie mee bezig ben en erg gelukkig van word. Sinds ik in 2012 ben begonnen met het geven van trainingen aan vrijwilligers voordat zij naar het buitenland vertrokken om vrijwilligerswerk te doen, kom ik continu in aanraking met ‘mooie mensen’. Ik vind het mooie mensen omdat ze iets goeds willen doen. Al deze mensen geven mij inspiratie en energie. Zij zorgen ervoor dat ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk ga. En dat meen ik oprecht. Natuurlijk is de weg naar een droombaan misschien niet altijd de gemakkelijkste. Ik heb heel hard moeten werken en continu moest ik omgaan met mijn eigen beperkende overtuigingen. “Kan ik dit wel?”, “Heb ik hier wel genoeg ervaring voor?”, “Is het niet beter als iemand anders het doet?”. En nog steeds gaan deze zinnetjes regelmatig door mijn hoofd. Het verschil is dat ik nu veel beter weet hoe hier mee om te gaan. Dat heeft te maken met zelfvertrouwen en mijn passie voor mijn werk. Ik zie veel mensen die het moeilijk vinden om te gaan voor hetgeen waar zij eigenlijk voor willen gaan. Ik denk dat we in een maatschappij leven waarin er veel van je wordt verwacht en het misschien moeilijk is om te kiezen voor jouw droom. Ik heb in 2012 de kans gecreëerd om voor mijn droombaan te gaan en dat was de beste keuze ooit! Ik gun dit dan ook iedereen, een baan waarbij je ‘s ochtends nooit baalt dat je naar je werk moet. Ik zie elke dag op mijn werk weer als een nieuwe kans, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om samen met deelnemers van het Greater Good programma op zoek te gaan naar hun kernmotivatie en deze deelnemers ook in hun kracht te zetten. Want als je je krachtig voelt, kan je alles aan!”

Het Greater Good verhaal van trainster Sjoukje Mos:

“Een Greater Good ervaring is voor mij een succeservaring waarbij je een wijze (levens)les leert over jezelf. Na mijn vrijwilligerswerk in Nepal, ben ik met twee andere vrijwilligers de Himalaya ingetrokken: om een trekking te doen. SjoukjeTijdens de lange busreis richting de bergen ontmoetten we nog een paar backpackers met hetzelfde plan, en we trokken samen op. Na 5 dagen omhoog lopen en klimmen kwam het einddorpje inzicht, prachtig. Vanuit daar kon je nog een bergtop beklimmen, de Tsergo Ri van 4984 meter, en dat wilden we natuurlijk wel proberen. Die ochtend verliep wat rommelig: Laura, mijn enige vrouwelijke hikemaatje, besloot op het laaste moment om niet mee te lopen in verband met hoogteziekte. Voordat ik het wist liep ik met 3 sterke sportieve jongemannen richting een nieuwe bergtop, zoekend naar het pad. Ik vond het hartstikke spannend. Een trekking doen met mensen die je nog maar net kent was al een hele stap voor me. Die mannen renden tijdens de trekking graag vooruit om te exploreren. Wat als ik ze kwijt zou raken? Wat als ik halverwege niet verder zou kunnen, en de rest ging wel? Zou ik de ‘zwakste schakel’ zijn op wie iedereen steeds moest wachten? Die dag kon ik niet anders dan doorzetten. In een traag maar regelmatig tempo haalde ik ze op den duur in, ze liepen steeds te hard van stapel en moesten dan weer bijkomen en uithijgen in de ijle lucht. Het kunnen bijhouden van de mannen, van de paden af en de weg weer vinden, dat waren dingen waarbij ik niet in mezelf geloofde. Na deze trekking weet ik dat ik het wel kan. Ik kan me redden op het dak van de wereld, op eigen kracht en eigen benen. Een inzicht waar ik heel gelukkig van werd: het gaf me zoveel zelfvertrouwen!”

Schrijf je NU in voor het Greater Good programma!