Geschiedenis

Op 7 oktober 2006 vertrok Romy Schagen voor drie maanden naar Guatemala om Spaans te leren en in een vrijwilligersproject te gaan werken. Voor haar reis heeft ze een inzamelingsactie gehouden en uiteindelijk vertrok zij met 750 euro naar Guatemala. Jurrien en Romy kwamen elkaar tegen in het gastgezin waar zij beiden zaten.

Voor beiden werd het duidelijk dat je met een voor ons relatief klein bedrag heel veel mensen gelukkig kunt maken in een ontwikkelingsland. Zo heeft Romy bijvoorbeeld de kinderen in haar project een dagje meegenomen naar de dierentuin, een ervaring die voor hun de eerste keer was en een ervaring die ook Romy nooit meer zal vergeten. “Zoveel blije kinderen die op dat moment de dag van hun leven hebben is geweldig om te zien.”

Maar naast het dagje uitgaan heeft Romy ook geregeld dat er lesmateriaal werd aangeschaft. Simpele spelletjes om de kinderen de kleuren en getallen te leren, want scholing is er amper.

Romy heeft met het ingezamelde geld meer gedaan dan alles in haar project te stoppen. Zo heeft zij een aantal anderen projecten en gezinnen bezocht. “Voor mij was dit een ervaring die ik nooit meer zal vergeten, en in juli ga ik dan ook weer terug voor een maand om ontwikkelingswerk te verrichten.”

Na terugkomst wilden Jurrien en Romy beiden iets blijven betekenen voor ontwikkelingslanden. Jurrien kwam op het idee om Muses op te richten en heeft Romy gevraagd met hem mee te werken. Ons doel is zoveel mogelijk mensen te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en we zijn al goed op weg!