Doingoood


"Onze kernwaarden zijn integriteit, verantwoordelijkheid, betrokkenheid en kwaliteit. Je mag verwachten dat de samenwerking met en intenties van onze projecten oprecht zijn."

Doingoood organiseert ervaringen voor mensen van 18 tot 88 jaar die op een verantwoorde manier willen meehelpen bij een maatschappelijk project in Afrika. Zij hebben eigen, veelal Nederlandse, coördinatoren voor de begeleiding van onze deelnemers in Afrika.  Zij werken samen met partner projecten in Oeganda, Malawi, Kenia en Tanzania. Doel is om een inspirerende uitwisseling realiseren, die wederzijds begrip van verschillende culturen vergroot.

Doingoood werkt samen met lokale projecten uit ons eigen netwerk waarmee wij een duurzame en lange termijn relatie nastreven. Zij ondersteunen deze projecten door middel van de inzet van vrijwilligers en het geven van donaties via de stichting: Doingoood foundation.

 

Doingoood stelt de voorbereidingstraining verplicht voor alle vrijwilligers en stagiaires. Verantwoord voluntourism is belangrijk voor ons. Wij beschouwen het als een van onze taken om bij anderen bewustzijn te creëren omtrent een aantal thema’s die verwant zijn met vrijwilligerswerk en stage in Afrika.  Wanneer je gaat werken met kwetsbare doelgroepen zoals kinderen is het belangrijk dat je weet wat je mag verwachten. Maar belangrijker nog: dat je weet wat van jou als vrijwilliger verwacht wordt en welk gedrag daarbij passend en constructief is.

Maak kennis met Doingoood op een van de infodagen

Doingoood verplicht haar vrijwilligers een goede voorbereiding voordat zij naar hun project vertrekken en vergroot hiermee de impact van vrijwilligers wereldwijd. (Lees hier meer over de Duurzaamheidsstempel)