De Wonderkerstboom

Hoe het werkt

1. Ga naar Shop21.nl 
2. Bestel het boek ‘De Wonder Kerstboom’
3. Stuur een mailtje naar: service@boekvlist.nl om aan te geven dat je wilt dat de
opbrengst naar Stichting Muses gaat.
4. De kosten zijn €9.95. Hiervan gaat €5.00 naar Stichting Muses!

 

Samenvatting verhaal

‘De Wonderkerstboom’ beschrijft de gedroomde avonturen van Elize, die in het tuincentrum waar ze met papa kerstversiering heeft gekocht, geconfronteerd wordt met minder leuke dingen in het leven. Als zij helpt komt ze zelf in de problemen maar een mooie vlinder, te hulp geroepen met haar toverfluit, neemt haar mee naar De Wonderkerstboom, waar ze als beloning een wens mag doen. Ze moet dan kiezen tussen cadeaus van haar verlanglijstje en het beter worden van haar zieke moeder.

Het verhaal gaat over het kiezen tussen goed en kwaad, tussen eigen belang en hulpvaardigheid. Ook de tegenstelling tussen rijk en arm en de noodzaak van een schoner milieu worden aangeroerd. Elize laat zien wat kinderen kunnen doen om bij te dragen aan een mooiere wereld, waarvan ‘De Wonderkerstboom’ het symbool is.

Dit avontuurlijke en soms ontroerende Kerstverhaal is tijdloos en geschikt om jaarlijks te lezen en te herlezen.

 

Leeftijdsgroep

  • Algemeen gesteld is ‘De wonderkerstboom’ bedoeld voor kinderen van de basisschool. (Voor)leesproeven hebben uitgewezen dat die de boodschap van het verhaal begrijpen, namelijk niet altijd kiezen voor je eigen belang en door samen te delen bij te kunnen dragen aan een mooiere wereld.
  • Kinderen van 4 en 5 jaar ervaren het verhaal vooral als avontuurlijk zonder de onderliggende boodschap helemaal te begrijpen. Zij herkennen de familieverhoudingen en kunnen de impact invoelen van een mama die ziek is, waarbij zij vooral aandacht hebben voor de prachtige tekeningen.
  • Ouderen kunnen zich spiegelen aan het gedrag van Elize en kunnen het verhaal goed gebruiken voor een gesprek met de kinderen over de thema’s van het boek en de betekenis van het Kerstfeest.
  • Basisscholen kunnen het verhaal gebruiken voor een themales of toneelstukje.