Anneloes Opperhuizen is op dit moment voor haar vrijwilligerswerk in Cambodja, Siem Reap

By Jurrien | Deelnemers

Dec 31

Anneloes is in Siem Reap, Cambodja om vrijwilligerswerk te doen. Zij werkt bij het project ‘Chrez Village School & Orphanage’. Er zitten 49 weeskinderen permanent, maar iedere dag komen er nog ongeveer 500 tot 600 kinderen naar de school voor gratis les. Anneloes gaat les geven aan kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

Anneloes heeft besloten om met haar ingezamelde geld een spiksplinter nieuw lokaal te gaan bouwen voor de vele kinderen die ze anders niet kunnen onderbrengen:
“Ik heb afgelopen vrijdag ook met de headmaster gepraat over wat ik met mijn geld kan doen voor het project. Ze willen graag een nieuw klaslokaal bouwen. Er zijn redelijk wat lokalen maar er zijn dagelijks ook 600 kinderen die naar de school komen. Een aantal lokalen, waaronder de mijne, wordt ’s nachts gebruikt als slaapplaats voor de weeskinderen die op de school wonen. De jongens hebben een apart gebouw, maar de meisjes slapen dus in mijn lokaal en nog een andere. Je hebt gezien hoe groot mijn lokaal is, daar slapen ’s nachts dus 18 meisjes op de grond, naja misschien op een lakentje. Die liggen overdag dus in de hoek van het lokaal. Zodra ze een nieuw lokaal kunnen bouwen, kunnen ze een huidig lokaal als verbeterde slaapplaats voor de meisjes maken. Dus dat lokaal is hard nodig. Het zal binnen 2 weken ongeveer klaar zijn en wordt door de jongens van de school gebouwd. Eerst wist ik niet of ik dat wel goed vond, tja ik ben geen promoter van kinderarbeid, maar het zijn allemaal volwassen jongens, soms ook ouder dan ik. Zij wonen nog steeds in het weeshuis en zorgen voor de jongere kinderen en geven soms zelfs les aan de andere kinderen. Dus gelukkig, geen kinderen van 10 die mee moeten helpen! Ik zal elke dag foto’s maken van de vordering en er werd gelijk gezegd dat erop komt te staan wie de donateurs zijn. Ik moet nog even nadenken hoe ik dat ga laten doen. Ik vind het echt heel erg bijzonder dat ik dit kan doen met jullie geld. Ik ben hier maar 2 maanden, maar ik kan er dus wel voor zorgen dat er voor heeeeeeeel veel jaren iets blijvends van ‘mij’ daar staat, naja van jullie dus! Ik ben alleen maar de brenger van het geld! In ieder geval al heel erg bedankt voor jullie bijdrage hieraan, de mensen van de school zijn vreselijk dankbaar!”

Meer over Anneloes en haar vrijwilligersproject op anneloesinazie.waarbenjij.nu of kijk op de naam van de school waar Anneloes lesgeeft:
www.cambodianorphanage.org.uk

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: