Stichting Muses: "Een plek waar je je kunt ontwikkelen als persoon en waar je écht in je kracht wordt gezet" is op zoek naar:

Afstudeer stagiair(e) Toegepaste Psychologie

Omschrijving:

Stichting Muses traint vrijwilligers van voorbereiding tot terugkeer. Al meer dan 5600 vrijwilligers zijn goed voorbereid op hun vrijwilligerswerk door een training van Stichting Muses. Uit eigen ervaring en de ervaring van vele anderen weten wij hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Maar wat is nou daadwerkelijk het effect? Hoe vergroot onze training daadwerkelijk de impact van de vrijwilliger, wat hebben de projecten in het buitenland hieraan en wat is zelfs het effect op onze maatschappij? Om hierachter te komen is stichting Muses in 2016 begonnen met een grootschalig onderzoek (meer informatie) naar de effectiviteit van de voorbereidingstraining. Binnen dit onderzoek is er ruimte voor afstudeerders om een deel van het onderzoek op te pakken. 

Jouw rol:

Als onderzoeksstagiair zul je een bijdrage leveren aan het Muses impact-onderzoek. Hierbinnen zijn 3 verschillende afstudeeropdrachten te onderscheiden:

 • Onderdeel van het impactonderzoek is het competentieonderzoek. Stichting Muses heeft aan de hand van interviews met oud-vrijwilligers, lokale project eigenaren en partnerorganisaties een profiel opgesteld van ‘de succesvolle vrijwilliger’. Dit profiel bevat 10 competenties, waarvan er momenteel 4 diepgaand onderzocht worden. Jouw taak is om een van de overige competenties verder te gaan onderzoeken. Je onderzoekt hoe deze competentie terugkomt in de voorbereidingstraining en wat het effect van de training is op de ontwikkeling van deze competentie.
 • Onderzoek naar de motivaties van vrijwilligers en in hoeverre stichting Muses deze motivaties kan bijsturen door middel van de trainingen om zo de impact te vergroten.
 • Onderzoek naar betrokkenheid van internationale vrijwilligers. De betrokkenheid en effectiviteit van vrijwilligers bij hun lokale project onderzoeken door bestaande theorie en tools te koppelen aan activiteiten van onze organisatie en lokale projecten.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende afstudeeropdracht als onderdeel van een groot lopend onderzoek

 • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit

 • Een gezellig (jong) team waarin persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk is

 • Goede begeleiding van de hoofdonderzoeker, die tevens geldt als jouw sparringpartner

Wij gaan op zoek naar jouw talenten, gebruiken deze talenten en versterken ze! Bij de start van jouw afstudeeronderzoek doe je de online StrengthsFinder test. Hieruit komen 5 unieke talenten met een persoonlijk rapport. Deze 5 talenten worden tijdens jouw stage getraind, zodat jij in deze talenten weet uit te blinken! Je draagt als student (Toegepaste) Psychologie bij aan een zeer effectief en duurzaam onderzoek. 

Wat zoeken wij?

 • Je volgt een opleiding in de richting toegepaste psychologie
 • Je hebt affiniteit met het onderwerp vrijwilligerstoerisme
 • Je draagt met je onderzoek bij aan het vergroten van de impact van vrijwilligers wereldwijd
 • Je zit in de eindfase van je opleiding en hebt kennis over onderzoekstechnieken (kwalitatief/kwantitatief), analyseren en rapporteren
 • Beschikbaar voor de periode februari 2019 - juli 2019
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je bent proactief
 • Goede beheersing van het Nederland en Engels

Onze missie is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Jaarlijks trainen wij zo'n 1000-1200 vrijwilligers. Er vinden dan ook wekelijks trainingen plaats op ons prachtige kantoor aan de Nieuwe Herengracht. Kom jij ons research team vergezellen als afstudeerder (Toegepaste) Psychologie?

Jill Toegepaste Psychologie


Ik ben Jill Tolsma en studeer af voor mijn opleiding Toegepaste Psychologie bij Stichting Muses. Met mijn afstudeeronderzoek werk ik mee aan een groter intern onderzoek. Mijn taak omvat het schetsen van een competentieprofiel van de ‘ideale’ vrijwilliger. Hiermee heb ik mij gericht op de interculturele competenties Ik vind het heel fijn om deel uit te maken van een team ondanks dat ik bezig ben met mijn eigen scriptie. Je hebt een hecht team, iedereen is altijd bereid met je mee te denken, je te helpen als je vastloopt en je energie te geven op de momenten dat je het nodig hebt. Daarnaast weet je ook zeker dat er iets met je onderzoek gedaan wordt, het heeft echt nut.
LynnToegepaste Psychologie

Mijn naam is Lynn Wolters en ik studeer Toegepaste Psychologie. Ik doe mijn afstudeeronderzoek bij Stichting Muses, waarbij ik me richt op wat de vrijwilligers al weten en kunnen voordat zij deelnemen aan de voorbereidingstraining. Hiermee hoop ik dat Muses uiteindelijk een training kan geven die nog meer aansluit bij de vrijwilligers, waardoor de effectiviteit van de training wordt vergroot. Ik heb het idee dat ik met mijn onderzoek ook écht iets bijdraag, daarnaast hangt er een fijne sfeer bij Muses waarbij iedereen elkaar helpt waar nodig is. Dat maakt het afstuderen een stuk draaglijker 😉